Rijk en regio investeren in MKB Midden en West Brabant

De Regio Deal Midden- en West- Brabant Makes and Moves is een samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid en richt zich op het versterken van het MKB in de maakindustrie, in de onderhouds- en de logistieke sector. De arbeidsmarkt krijgt daarbij bijzondere aandacht. Nu er een akkoord is gekomen op de financiering en specifieke invulling van de deal, kan de regio starten met de uitvoering.

Duurzame economie

Eind 2018 selecteerde het kabinet het voorstel van de regio Midden en West Brabant uit 88 inzendingen voor een Regio Deal. De Regio Deal Makes and Moves zet zich in om het economische ecosysteem in de regio te versterken tot een duurzame en toekomstbestendige economie met een centrale rol voor het MKB. De provincie ondersteunt de Regio Deal en draagt bij aan een groot aantal projecten.

Arbeidsmarkt

Verder zet de Deal in op een arbeidsmarkt in Midden- en West- Brabant, waaraan zoveel mogelijk mensen kunnen deelnemen door het opleiden en leven lang ontwikkelen van personeel uit alle lagen van de bevolking. Om dit te bereiken richt de regio fysieke en digitale ontmoetingsplekken in waar bedrijven, kennisinstellingen en studenten samenwerken aan slimme oplossingen voor duurzame logistiek en maakindustrie.

Voor de totstandkoming van deze Regio Deal stelt het Rijk € 10 miljoen beschikbaar. De regionale overheden leggen € 54 miljoen in. Dit wordt verder aangevuld door andere partijen waaronder het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen uit de regio tot een bedrag van € 120 miljoen. Daarmee is de begroting voor de deal van een totaal van € 130 miljoen rond. De provincie ondersteunt de deal en levert bijdrage aan de meeste van de 17 projecten.

Meer informatie

Meer informatie leest u in de brief van de Tweede Kamer.

Contact

Rijk en regio investeren in MKB Midden en West Brabant

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.