ASML investeert in Van Gogh

Dit lab combineert kunst en technologie om bezoekers te laten ontdekken hoe belangrijk licht is in de wereld om ons heen en in het werk van Van Gogh. Studenten van technische opleidingen gaan een bijdrage leveren aan het lab. De uitbreiding van het museum Vincentre en de opening van Vincent’s Lightlab in Nuenen staan gepland begin 2021.

Certificaten Van Gogh Vastgoed NV

Met de bijdrage van ASML komt het 2e deel van de voorgenomen investeringen van de provincie Noord-Brabant in het Brabantse Van Gogh-erfgoed beschikbaar. De provincie had daarvoor al voorwaarde gesteld dat derde partijen ook zouden investeren via de certificaten. Daaraan is nu voldaan. De provincie Noord-Brabant investeert in de verwerving en verbouwing van vastgoed dat direct gerelateerd is aan de erfenis van Vincent van Gogh in Brabant. Zij bevordert daarmee de vrijetijdseconomie en het culturele imago van Brabant in nationaal en internationaal perspectief. Het is daarnaast van belang voor de cultuurhistorische bescherming van het Van Gogh-erfgoed.

Word mede-eigenaar van een Van Gogh Monument

Private en publieke investeerders zoals bedrijven, verenigingen, instellingen en particulieren kunnen met de aankoop van certificaten van aandelen in de Van Gogh Vastgoed NV mede-eigenaar worden van een uniek stukje van Gogherfgoed. Hiermee wordt het behoud en beheer van dit erfgoed voor nu en in de toekomst mogelijk gemaakt. Zie voor meer informatie: vangoghsites.com

Van Gogh Museum Amsterdam

Naast de investering in Van Gogh Brabant verbindt ASML zich tevens voor een periode van 5 jaar als Partner in Science aan het Van Gogh Museum in Amsterdam. Naast een financiële bijdrage stelt ASML daar een team van onderzoekers beschikbaar om het museum te ondersteunen in onderzoek gericht op conservatie van de collectie. Ook richt de samenwerking zich op het mogelijk maken van educatieve activiteiten, zoals een PhD-onderzoeksplaats en/of universitaire leerstoel en lesmateriaal voor scholieren.

Contact

ASML investeert in Van Gogh

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.