Foto: Wim Hollemans. De winnaars van de prijs voor Creatief Talent. Helemaal rechts Nienke Eijkens en Anouk Vrakking, met naast hen de winnaars:  Marjan van der Heijden en Joël David. Daarnaast gedeputeerde Marianne van der Sloot, en Geerte van Beers en Matteo Bal helemaal links.

Foto: Wim Hollemans. De winnaars van de prijs voor Creatief Talent. Helemaal rechts Nienke Eijkens en Anouk Vrakking, met naast hen de winnaars: Marjan van der Heijden en Joël David. Daarnaast gedeputeerde Marianne van der Sloot, en Geerte van Beers en Matteo Bal helemaal links.

Dat werd onlangs bekend gemaakt tijdens de premiere van de tv-serie Goud van Brabant.

Goud van Brabant

Goud van Brabant is een project van de provincie Noord-Brabant, Erfgoed Brabant en Stichting Nieuwe Helden, om erfgoed dichter bij de mensen brengen. Onderdeel van het project is de vraag aan creatieve talenten om een Brabants verhaal van vroeger vanuit hun eigen discipline te verbeelden.

Hier hebben 47 talenten op gereageerd. De 20 beste ideeën hebben een budget van € 1.000 en een coach gekregen om het verhaal daadwerkelijk te produceren tot een film van 2 tot 4 minuten.

Complete integratie

'Liefdesdrama te Strijp' van Marjan van der Heijden Marjan en Joël David is volgens de jury een complete integratie van bronnen, verhalen en animatie. Juryvoorzitter Marianne van der Sloot, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant: "Dit is een klein, bijna vergeten verhaal dat op een bijzondere, creatieve en ambachtelijke wijze verteld is. De historische bronnen zijn goed gebruikt Het gebruik van de klok en radio maakt het verhaal compleet."
In de top 3 stonden ook 'Vincent' van Nienke Eijkens en Anouk Vrakking, en 'Eigen staat in Kamp Vught' van Geerte van Beers en Matteo Bal. Volgens de jury is 'Vincent' hip en grappig. "Mooie beelden, goede timing en veel humor", zo staat in het juryrapport. Over 'Eigen staat in Kamp Vught' zegt de jury: "Een prachtig verhaal, integer verteld, dat nog sterker wordt door de eenvoudige en krachtige beelden."

Schola Cantorum

De beste 10 films worden vanaf 19 oktober vertoond in het tv programma Goud van Brabant op Omroep Brabant, een multimedia productie die erfgoed dichter bij de Brabanders - oud én jong - brengt. Naast de 10 films vertellen elke aflevering diverse Brabanders op hun eigen manier een verhaal uit de rijke geschiedenis van Brabant. Verder interviewen kinderen opa’s en oma’s en bezoeken bekende Brabanders plekken waar je de geschiedenis van Brabant nog kunt voelen. Filmmaker Hans Borgman tenslotte maakte de serie over de Schola Cantorum, het koor van de Sint-Jan in 's-Hertogenbosch.

Contact

Film 'Liefdesdrama te Strijp' wint prijs creatief talent

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan reactie laten verwijderen .