Simone Atangana Bekono

Het verhaal, dat zich afspeelt tijdens een verstikkende hittegolf in Brabant, werd gepresenteerd met een literair programma in een zonnig decor van badhanddoeken, strandstoelen en waterijsjes. Atangana Bekono liet zich inspireren door het genre Southern Gothic, afkomstig uit de zuidelijke staten van Amerika. Tilt en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant maken voor de 4e keer deze literaire actie in de provincie mogelijk. Deze editie kwam tot stand in samenwerking met uitgeverij De Arbeiderspers.

Over het boek

Kunstenares Sonny keert hartje zomer terug naar haar geboortedorp om aan een fotoreeks te werken. Zij wordt uitgenodigd door jeugdvriendin Myrthe om samen op haar ouderlijk huis te passen. In villa In ’t huuske, waar ramen met afstandsbedieningen opengaan en een virtuele assistent antwoord geeft op al je vragen, schuilen ze voor de hittegolf die het land teistert. De vraag is of het buiten aangenamer is dan binnen in de huiveringwekkende koelte.
Langzaam raakt Sonny de grip op de realiteit kwijt – door de vele glazen wijn, de slapeloze zomernachten, Myrthes onvoorspelbare gedrag en die unheimische villa die een eigen wil lijkt te hebben en weigert Sonny te laten vertrekken...

Over de schrijver

Simone Atangana Bekono (1991) maakte veel indruk met haar debuut, de dichtbundel Hoe de eerste vonken zichtbaar waren (2017). De Volkskrant riep haar uit tot literaire talent van 2020 én 2021. Haar roman Confrontaties (2020) haalde de shortlist van de Libris Literatuurprijs, werd bekroond met de Hebban Debuutprijs, Prijs Beste Boek voor Jongeren én de Anton Wachterprijs 2022.
Simone Atangana Bekono zal gedurende de campagne van Brabants Boek Present meerdere boekhandels in Brabant aandoen tijdens een promotietour.

Gesproken boek

Zo hoog de zon stond zal ook als gesproken boek verschijnen. Dit is mogelijk gemaakt door de bibliotheekservice Passend Lezen voor lezers die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. De audioversie is door de schrijver zelf ingesproken.

Meer informatie is te vinden op Brabantsboekpresent.nl.