Donderdagavond 5 maart was de première van Crossing Time op het buitenterrein van Nationaal Monument Kamp Vught. Bezoekers worden ondergedompeld in projectiebeelden, licht en geluid. Ze worden zélf onderdeel van de ruimtelijke kunstinstallatie ‘Crossing Time’. De plek van de bezoekers op het buitenterrein is bepalend voor hun rol in dit spectaculaire audiovisuele schouwspel. Met ‘Crossing Time’ nodigen Beeldjutters en Isabel Nielen mensen uit na te denken en overeenkomsten te zoeken tussen het heden en verleden. Crossing Time is een indrukwekkende avondvoorstelling, aanvullend op een bezoek aan Nationaal Monument Kamp Vught. 

De Kunst van Vrijheid

Met ‘De Kunst van Vrijheid’ laat Brabant Remembers niet alleen de impact zien van de Tweede Wereldoorlog toen, maar ook de relevantie ervan voor nu en voor morgen. De kunst gaat een bijzondere verbinding aan met de locatie en haar verhalen waardoor je écht op een andere manier stilstaat bij 75 jaar vrijheid. 

Info en tickets

De andere kunstinstallaties zijn 'Panorama Ysselsteyn' op de Duitse Oorlogsbegraafplaats Ysselsteyn, 'Airborne' op Bevrijdende Vleugels in Best en 'waiting for it to end…' op Biesbosch MuseumEiland. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 4 februari via brabantremembers.com. Hier vind je ook meer informatie over ‘De Kunst van Vrijheid’ en de volledige programmering.

Contact

De Kunst van Vrijheid: tijdelijke kunstinstallaties op WOII-erfgoedlocaties

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.