De jaarlijkse Sleuteldragersborrel is de ontvangst van alle Hoogheden die carnavalsrijken vertegenwoordigen die aangesloten zijn bij de Brabantse Carnavalsfederatie. Het was dit jaar de 11e editie.

Cultureel erfgoed

Zo'n 100 prinsen en hun gevolg waren in het provinciehuis aanwezig voor een bijeenkomst waar het carnavalsplezier van afsprong. Maar er was ook een serieuze boodschap: Prins Mienus XIV van Kaaiendonk (Oosterhout) wil dat carnaval op de Internationale Immaterieel Erfgoedlijst van Unesco komt te staan. Hiervoor nam hij het initiatief voor een petitie en liet deze als eerste tekenen door commissaris Wim van de Donk. 

"Carnaval maakt al eeuwen deel uit van onze cultuur. Dankzij de diversiteit van dit feest voelt vrijwel iedereen zich vrolijk en gelukkig. Door deze diversiteit vast te leggen en breed uit te dragen, voelen meer Nederlanders zich welkom om van carnaval te genieten", aldus prins Mienus XIV bij Omroep Brabant. "Daarom moet carnaval door Unesco worden aangemerkt als immaterieel cultureel erfgoed."

Carnavalskaart

Van Aopelaand tot Zwammegat: bekijk alle Brabantse carnavalsplaatsen op de carnavalskaart via brabant.nl/carnavalskaart.

Contact

Cultureel erfgoed op 11e Brabantse Sleuteldragersborrel

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.