Deze video gaat over Martjan slaapt in het provinciehuis

Vrijdagnacht 5 november overnachtte Martjan samen met zijn broer Geert op de bovenste verdieping van het provinciehuis. Het Brabantse Swiss Sense plaatste een luxe bed vanuit waar zij van een panorama-uitzicht konden genieten en de zon zagen opkomen op zaterdagochtend.

Radio DJ Jeroen van Inkel belde Martjan zaterdagochtend live wakker in de radio-uitzending van NPO Radio 2. Daarna volgde nog een Brabants ontbijt met uitzicht op de zonsopkomst en een privé-rondleiding door het gebouw. Martjan over de overnachting: "Het provinciehuis in Noord-Brabant was wel al een van mijn favorieten, maar nu staat het natuurlijk met stip op 1. Ze hebben een mooi bed voor me klaargezet en ik heb een prachtige rondleiding gekregen, dus mijn droom is meer dan uitgekomen!"

50 jaar provinciehuis

Het idee voor de overnachting startte met met een opmerking van Martjan Kuit op de radio dat hij wel graag in een provinciehuis zou willen slapen. De provincie Noord-Brabant zag een mooie aanleiding om de droom van Martjan in vervulling te laten gaan want het provinciehuis bestaat 12 november 2021 namelijk 50 jaar.

Vrijdag 12 november verschijnt een speciale uitgave van Brabant Magazine over het provinciehuis en vanaf die avond is een nieuwe lichtprojectie te zien op de toren: ‘Shades’, gemaakt door kunstenaars Noralie en Albert van Abbe. Deze wordt 12 november live gestreamd via Youtube.

Het mooiste provinciehuis

Martjan Kuit over het provinciehuis: “Vorig jaar ben ik op zoek gegaan naar het mooiste provinciehuis. Door Zeeuwse twitteraars heb ik me toen onder druk laten zetten om voor Zeeland te kiezen. Een vergissing: het Noord-Brabantse provinciehuis is echt het mooiste. Is het brutalisme of een voorbeeld van het Nieuwe Bouwen, daar kun je over twisten. Maar net als veel andere gebouwen van Huig Maaskant – de Scheveningse Pier, de Euromast, het Groothandelsgebouw – verdient dit een staande ovatie.” (Bron: NRC)

Contact

Provinciehuisfan Martjan overnacht in het provinciehuis

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.