De heer van Hout kreeg de onderscheiding op grond van zijn grote verdiensten voor het openbaar vervoer, in het bijzonder in Brabant.

Na een loopbaan in het onderwijs werd Juul van Hout (Helmond) actief bij het openbaar vervoer. Hij groeide door tot directeur van openbaar vervoerbedrijf Hermes regio Zuidoost en directeur van Connexxion OV en lid van de directieraad van Transdev Holding Nederland.

Door het oprichten van een gezamenlijke personeelsdienst (1996) kon hij bijdragen het sociaal beleid door baangaranties voor chauffeurs bij concessiewisselingen. Bij het verwerven van de concessie in Zuidoost Brabant (2016) werd een grote stap gezet in het duurzaam maken van het openbaar vervoer. Er kwam een vloot van 43 elektrische gelede bussen, destijds uniek in Europa. Dit trok internationaal de aandacht.

De provinciale onderscheiding Hertog Jan wordt uitgereikt aan mensen die zich voor Brabant op een specifiek vlak verdienstelijk hebben gemaakt. Het is een beeld van de hertog te paard naar een ontwerp van Willy van der Putt.

Contact

Provinciale onderscheiding Hertog Jan voor Juul van Hout

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.