Deze video gaat over Begroting 2022

De vandaag door Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten aangeboden sluitende begroting bedraagt 1,1 miljard euro. Gedeputeerde Financiën Christophe van der Maat: “Met de nieuwe begroting laten we het jaar 2021, dat gedomineerd werd door corona en waarin we te maken kregen met een bestuurswissel, achter ons en kijken we vooruit. We maken komend jaar duidelijke keuzes waar we in investeren, zetten in op uitvoering en maken ook nog nieuw beleid zoals de beleidskaders Natuur, Vrije tijd, Leefomgeving en Milieu.”

De vrije begrotingsruimte bedraagt deze bestuursperiode nog ruim 42 miljoen euro. Een deel van het geld, 15 miljoen, wordt gereserveerd voor onvoorziene knelpunten in 2022/2023. Een ander deel wil Gedeputeerde Staten inzetten voor beheer en onderhoud van de provinciale infrastructuur (6,8 miljoen) en het inpassen van de nieuwe Omgevingswet (3,9 miljoen).

Provinciale Staten bespreken de begroting 2022 op vrijdag 5 november. Dit debat is live te volgen via www.brabant.nl. Op deze site is ook de volledige begroting en een publieksversie te vinden.

Contact

Begroting 2022: samen bouwen aan de toekomst en kwaliteit van Brabant

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.