Deze video gaat over CDK kondigt vertrek aan

Wim van de Donk: “Het was een beslissing die ik, dat zal ik niet verhullen, niet gemakkelijk genomen heb. Ik voel mij op mijn plaats als commissaris van de Koning in Brabant, en Brabander met de Brabanders. Toch is het denk ik, ook voor Brabant, goed om straks, na 11 jaar, plaats te maken voor een opvolger. Door het besluit nu te nemen kan die tijdig door Provinciale Staten van Brabant bij Zijne Majesteit de Koning voor benoeming worden voorgedragen en is een naadloze overdracht straks mogelijk.

Ik ben Zijne Majesteit de Koning en Provinciale Staten heel dankbaar voor het werk dat ik in deze prachtige functie heb mogen doen voor onze provincie, voor de Brabanders, voor de economie, voor de natuur, voor de cultuur en voor al die mensen die zich voor elkaar en voor onze mooie en bijzondere provincie inzetten. Ik heb het met veel plezier gedaan, en zal alle mensen met wie ik binnen en buiten het provinciehuis aan de toekomst van onze provincie mocht werken gaan missen.

Ik ben hen dankbaar en erkentelijk voor het plezier, het vertrouwen en de fijne samenwerking. We hebben nog negen maanden te gaan samen. Na 1 oktober zal ik mijn werkzame leven voortzetten in een andere functie waarvan ik het eervol en bijzonder vind om die te mogen vervullen. Ik heb van harte ja gezegd op de vraag om beschikbaar te willen zijn als Rector Magnificus, tevens voorzitter van het College van Bestuur van Tilburg University, de universiteit waar mijn wetenschappelijke ‘roots’ liggen, en waaraan ik ook in de jaren dat ik Commissaris was als hoogleraar verbonden bleef.

Tilburg University is een van de parels waarop we in Brabant zeer trots zijn: een universiteit in een stad die bruist, in een provincie die bloeit. Het belang van goed wetenschappelijk onderzoek en onderwijs kan, ook voor de toekomst van onze provincie, moeilijk worden onderschat. Tilburg University is een zowel provinciaal, nationaal, Europees en internationaal toonaangevende universiteit die vele jonge mensen van over de hele wereld mag opleiden en vormen voor betekenisvolle en verantwoordelijke posities in onze samenleving. Ik zie ernaar uit daaraan vanuit mijn nieuwe functie een bijdrage te mogen leveren.”

Reacties (1)

 1. FMJJH(Florentin) LeHane
  EINDHOVEN 23-01-2020 15:38 uur

  Geachte commissaris Van de Donk,
  Van Harte Gefeliciteerd.

  Florentin LeHane
  oud-VSP-fractievoorzitter PS N-Br.

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
 • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.