Lokaal Brabant sluit aan bij coalitievorming Noord-Brabant

Christophe van der Maat (VVD): “Goed dat Lokaal Brabant meedoet. Ze staan dicht bij de ideeën van VVD, Forum voor Democratie en CDA voor de toekomst van Brabant. We vinden het belangrijk dat naast gezond verstand, realisme en balans ook het lokale karakter van onze provincie goed geborgd is in een nieuwe coalitie. Daar zit precies de kracht van Lokaal Brabant. Het is fijn dat we daar samen gebruik van kunnen maken.”

Vervolg

Van der Maat: “Graag geven we ook een vervolg aan de gesprekken met 50PLUS, Christen Unie-SGP en andere partijen. Dat past bij de nieuwe en open manier van samenwerken die wij willen met alle partijen in Provinciale Staten. Op deze wijze maken we daar een mooie start mee.”

Gespreksleider Alfred Arbouw: “De stap naar gesprekken met partijen die samen een meerderheid hebben in Provinciale Staten is een belangrijke. Goed dat we nu verder kunnen werken naar een akkoord op hoofdlijnen.”

Vertrouwen

Wil van Pinxteren van Lokaal Brabant: “Wij nemen graag verantwoordelijkheid voor het besturen van Brabant. We hebben er alle vertrouwen in dat we samen met de andere drie partijen tot een prima akkoord op hoofdlijnen kunnen komen. Daarbij staan wij als lokale partij dicht bij de Brabanders. Dat gaan we zeker inbrengen. Dat willen de andere partijen ook graag. We gaan met vertrouwen de gesprekken in.”

De gesprekken om te komen tot een nieuw akkoord worden nu vervolgd met de vier partijen. Gespreksleider Alfred Arbouw gaat vanaf nu als formateur aan de slag met het formeren van een coalitie met deze vier partijen en het maken van een hoofdlijnenakkoord.

Contact

Lokaal Brabant sluit aan bij coalitievorming Noord-Brabant

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.