Coalitie Brabant presenteert beoogd gedeputeerden

“We zijn blij met dit akkoord. Brabant kan weer vooruit, op allerlei belangrijke dossiers. We leveren 2 ervaren gedeputeerden met Christophe van der Maat op Mobiliteit, Financiën en Organisatie en Martijn van Gruijthuijsen op Economie, Kennis en Talentontwikkeling”, stelt fractievoorzitter Suzanne Otters-Bruijnen van de VVD.

Tevreden

Ook Eric de Bie, nu fractievoorzitter maar ook beoogd gedeputeerde, is tevreden: “Ik heb getekend voor de portefeuille Energie, Erfgoed en Bestuurlijke Vernieuwing. We gaan op een realistische en verstandige wijze aan de slag in dit nieuwe college. Samen met mijn collega Peter Smit, een ervaren bestuurder die de portefeuille Water en Bodem krijgt, hebben we er zin in om aan de slag te gaan en het bestuursakkoord uit te voeren.”

Het CDA levert met huidig Tweede Kamerlid Erik Ronnes een ervaren bestuurder op de portefeuille Ruimte en Wonen. Een nieuw gezicht in het openbaar bestuur is Elies Lemkes. Fractievoorzitter Ankie de Hoon: “We zijn blij met zowel de brede politieke ervaring van Erik Ronnes, als de frisse blik van Elies Lemkes. Zij heeft portefeuille Landbouw, Voedsel en Natuur. Samen brengen zij zowel ervaring als de blik van buiten in dit college, en dat is een prima combinatie.”

De laatste beoogd gedeputeerde is Wil van Pinxteren, nu fractievoorzitter van Lokaal Brabant: “Ik kijk er naar uit om mijn standpunten, dichtbij de Brabander, maximaal te laten klinken in dit college. We zijn onderdeel van deze coalitie omdat we dicht bij de inwoners staan, en daar heeft iedereen behoefte aan. Ik neem de portefeuille Vrije Tijd, Bestuur en Veiligheid voor mijn rekening.”

Veilige opzet

“We werken hard aan een veilige opzet voor zowel de presentatie als de Statenvergadering, in verband met de maatregelen rondom de coronacrisis. Dat maakt de praktische zaken wat moeilijker. Maar Brabant heeft juist nu een stabiele meerderheidscoalitie nodig die besluiten kan nemen, dus dit is een goed moment om van start te gaan", aldus formateur Alfred Arbouw.

Live-uitzending coalitieakkoord

Omdat door de coronamaatregelen maar een beperkt aantal mensen aanwezig kan zijn, wordt de presentatie live uitgezonden via een webcast op YouTube. Tijdens de uitzending kunnen kijkers vragen stellen via WhatsApp. Verdere details hierover en het nummer voor app-vragen worden donderdag bekend gemaakt.

Contact

Coalitie Brabant presenteert beoogd gedeputeerden

Reacties (6)

 1. E. Adank
  Tilburg 11-05-2020 18:48 uur

  In een onlangs verschenen artikel in de Correspondent geeft Jan van Poppel een helder overzicht van de manier waarop de natuur in Nederland stelselmatig om zeep is geholpen door de landbouw (als gevolg van schaalvergroting, ruilverkaveling, gebruik van pesticiden, herbiciden etc. etc.) Brabant spant wat mij betreft de kroon in Nederland.
  Volslagen onbegrijpelijk dan ook dat de portefeuillehouder in spe van GS met droge ogen durft te beweren dat landbouw en natuur elkaars bondgenoten zijn. Dat was ooit inderdaad zo maar dat is al een eeuw totaal niet meer het geval. De welwillende, biologische boeren uitgezonderd. Beste Gedeputeerde Staten, lees het artikel en zeg de volgende keer gewoon recht voor zijn raap dat jullie de natuur in Brabant nóg verder laten verkommeren ten gunste van de landbouw, lees vleesproductiebedrijven. En ook ter inspiratie het lied van Henny Vrienten en Guus Meeuwis "Nooit meer naar Brabant". https://decorrespondent.nl/11226/met-deze-ideeen-krijgt-de-natuur-weer-de-ruimte/5910853485768-59751b76?pk_campaign=daily&mc_cid=d958273526&mc_eid=54117a73c7

 2. Frans van Veen
  Breda 10-05-2020 18:31 uur

  Zoek svp. inspiratie bij deze woorden van Angela Merkel https://www.youtube.com/watch?v=OT5Vx54XnOo&feature=share&fbclid=IwAR0E4850kvXRUy4SgtEH4IxrmPh28ilSb9SvV2Pbv6qhcEiLXzo63UuHz48

 3. A.F v Brakel
  Herpen 08-05-2020 15:49 uur

  ik wens de Coalitie veel succes

 4. D.J. Lagerweij
  Zwolle 08-05-2020 07:55 uur

  Het CDA is een bange partij geworden. Het staat allang niet meer voor waarden als eigen autonomie, rechtvaardigheid en rentmeesterschap.
  Zo gauw een boer zijn hooivork opheft wordt er gekropen en gedraaid. Niets authentieks meer te vinden helaas.

 5. Seppie
  Roosendaal 07-05-2020 20:52 uur

  Laten we bestuurders beoordelen op hun daden in plaats van meteen te oordelen. Oordelen en veroordelen op basis van veronderstellingen deden we in de Middeleeuwen.

 6. Th Hikspoors
  Deurne 07-05-2020 18:58 uur

  Het valt me moeilijk om u en ons te feliciteren met de nieuwe gedeputeerden en het akkoord.

  Ik vraag me voortdurend af wat u (CDA-ers) t.z.t. gaat zeggen tegen uw kleinkinderen en hun kinderen....
  'Ik wist alles en was gewaarschuwd; ik heb er vervolgens NIKS mee gedaan: niet aan de vernietiging van de natuur en van de bodem; niet aan de bescherming van de volksgezondheid en ook niet aan het voorkomen van volksopstanden!
  Wij hebben jullie (kleinkinderen) dus bewust opgezadeld met een onleefbare provincie!!!


Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
 • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.