Openbare verkoop stikstofruimte veehouderij in Lage Mierde

Bij het Ondersteuningsloket Stikstof meldde zich recent een private partij om de uitbreiding van een manege mogelijk te maken. Met een klein deel van de beschikbare stikstofruimte van de veehouderij in Lage Mierde kan deze ontwikkeling mogelijk worden gemaakt. De provincie heeft de stikstofruimte van deze locatie niet nodig voor eigen projecten en er zijn ook geen andere initiatieven met een publiek belang van andere overheden die deze beschikbare stikstofruimte nodig hebben.

Gelijke behandeling

Omdat het om een private partij gaat wil de provincie, voordat het tot een overeenkomst komt, ook andere partijen in de gelegenheid stellen zich te melden. Het is mogelijk dat meerdere initiatieven geholpen kunnen worden met de beschikbare stikstofruimte. Daarom wordt de stikstofruimte van deze locatie te koop aangeboden voor extern salderen. Inschrijven kan van woensdag 10 maart 2021 tot en met dinsdag 6 april 2021.

Contact

Openbare verkoop stikstofruimte veehouderij in Lage Mierde

Reacties (2)

 1. Jhon
  Leende 12-03-2021 16:32 uur

  Sterker nog ik zit in een onteigening met de provincie en hier beweren ze bij hoog en laag dat stikstof ruimte geen waarde heeft

 2. TEUNIS
  Haaften 12-03-2021 13:48 uur

  Beste provincie,

  Van uit jullie visie kan ik het nog wel begrijken.

  Maar dit kan gewoon niet! Het ministerie moet de PAS melders nog legaliseren, er is daarvoor gewoon teweinig stikstof. Dit moet nog in genomen, worden wat niet terecht is. En nu gaat de provincie het in de verkoop zetten terwijl er nog stikstof terug gegeven moet worden aan de sectoren. We praten over opgekochte CO2, en jullie verkopen het en dan mag het gebruikt worden als NOX. Dit klopt ook niet!

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
 • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

 • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
 • wilt u antwoord gebruik dan ons contactformulier ;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • u kan contact opnemen met de webredactie om uw reactie te laten verwijderen.