Henk van Straten plakt tatoeage met zelfprotret bij boekhandelaar Jan Verhagen- Cloakture Photograpy

Henk van Straten plakt tatoeage met zelfprotret bij boekhandelaar Jan Verhagen- Cloakture Photograpy

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant (PBC) en de literaire stichting Tilt presenteerden vandaag de eerste schrijver van dit nieuwe jaarlijkse literaire geschenk aan Brabantse boekhandelaren op het Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch. Lezers in Brabant die voor €12,50 boeken aanschaffen in de boekwinkel krijgen het geschenk in september gratis aangeboden.

Thriller

Van Straten werkt op dit moment aan een subtiel maatschappelijk beladen novelle. Een huiveringwekkende thriller die zich afspeelt in Nuenen. Het spannende gijzelingsdrama vormt de start van een nieuwe literaire traditie. Van zaterdag 7 t/m zondag 15 september 2019 wordt dit boek meegegeven aan lezers in de Brabantse boekwinkels. Doel is om Brabants literair toptalent een kans te geven nieuw werk te schrijven, bedoeld voor een groot publiek in de provincie. Wim van de Donk, voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant: “We willen Brabantse schrijvers bekendheid geven en in positie brengen. Deze provincie verdient een rijk literair klimaat.”

Eerste schrijver

In januari 2019 maakte de een Brabantse jury de keuze voor de eerste schrijver. Jurylid en boekhandelaar Jan Verhagen: “Bij het samenstellen van een lijst met Brabantse schrijvers bleek al gauw dat die lijst veel langer is dan je zou verwachten. De komende jaren kunnen we dus vooruit. Van Straten is de perfecte ambassadeur van het Brabantse schrijverslandschap. Hij spreekt een breed publiek aan van literaire lezers, leeftijdgenoten en jongeren. Dit doet hij met een geheel eigen stijl, een eigen presence. Daarom zijn wij zeer vereerd dat hij heeft toegezegd het eerste Brabants Boek Present te schrijven.”

Over de schrijver

Henk van Straten (1980) schrijft romans en journalistiek. Hij werkte voor o.a. Volkskrant Magazine, Esquire, Linda. en Elle. Tot driemaal toe werd hij genomineerd voor de BGN literatuurprijs en stond hij op de longlist van de Librisliteratuurprijs. Met zijn romans Wij zeggen hier niet halfbroer en Berichten uit het tussenhuisje is hij een van de meest toonaangevende schrijvers van zijn generatie. Van Straten werd geboren in Rotterdam-Delfshaven maar verhuisde op zesjarige leeftijd naar zijn thuisstad Eindhoven.
‘Er was een periode, toen ik nog een jonge schrijver was, waarin ik dacht dat ik naar de Randstad moest verhuizen. Daar was het literaire leven, daar maakte je kans op het worden van een échte auteur. Toch ben ik gebleven. Ik kreeg een gezin. Ik bleef schrijven. En wat bleek? In Brabant lukte het ook wel. Inmiddels ben ik blij dat ik hier nog woon. Het schrijven van dit bijzondere boekje vind ik een enorme eer.'

Deze uitgave komt tot stand in samenwerking met Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar.
Meer informatie op Brabantsboekpresent.nl

Contact

Henk van Straten schrijft het eerste Brabants Boek Present

Reacties (2)

 1. Bijke Aarts
  Tilburg 07-08-2019 14:27 uur

  Geachte mevrouw van den Heuvel,

  het brabants Boekpresent is een project van Tilt en het Prins Bernard Cultuurfonds. Voor vragen over bestellingen kunt u mailen met fran@tilt.nu. Ik weet niet of u het geschenk heeft besteld bij de uitgeverij, maar dat kunnen we nakijken. Hartelijke groet, Bijke Aarts (directeur Tilt)

 2. van Helvoort Boek en Kantoor
  Beek en Donk 06-08-2019 10:04 uur

  Voor de zekerheid: Heb ik het brabantsboekpresent bij u besteld? Ik heb van de week de boekenleggers ontvangen. Graag hoor ik van u.
  Groeten (Houdoe) François van den Heuvel. Van Helvoort Boek en Kantoor in Beek en Donk 5741 CP

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.