Het gaat om mensen die geen gebruik kunnen maken van regulier openbaar vervoer. Peter Balmakers, coördinator G-voetbal bij SVG Tilburg: “Die krijgen van de gemeente een WMO-pas om gebruik te maken van de zogenoemde regiotaxi. Bij Wmo-vervoer (Wet maatschappelijke ondersteuning) gelden echter speciale regels, zoals een marge voor het ophalen van de reiziger. Met name voor teamsporters is een half uur later aankomen voor de training, en/of een half uur eerder vertrekken een probleem.” Gisteravond werden de eerste deelnemers, enkele sporters van de G-voetbalteams van SVG, naar hun sportvereniging gebracht.

Uniek Sportvervoer op maat

De proef wordt uitgevoerd door ZET, een provinciale partner. Overige partners zijn Sportservice Noord-Brabant, het Steunpunt Aangepast Sporten Midden-Brabant, regiovervoer Midden-Brabant en de 4 gemeenten. Bij dit proefproject worden ritten van een team gecombineerd. Dat wordt geregeld vanuit de sportclubs. De club meldt het team aan en geeft de ritten voor trainingen en wedstrijden door. Het Regiovervoer regelt daarna de ritten. De proef loopt 3 maanden en telt op dit moment 50 deelnemers, waaronder ook enkele sporters uit Hilvarenbeek en Loon op Zand. “Met deze pilot hopen we inzicht te krijgen in de voor- en nadelen van sportvervoer op maat. Zo kunnen we onderzoeken of het mogelijk is dit in Brabant in te gaan voeren”, vertelt gedeputeerde Henri Swinkels, die onder meer sport in zijn portefeuille heeft.

Uniek Sporten Brabant

Het proefproject Uniek Sportvervoer is onderdeel van het project Uniek Sporten Brabant. “In Brabant moet iedereen de kans krijgen zijn talenten te ontdekken en ontwikkelen, op elk niveau, van amateur tot professional. We stellen met Uniek Sporten Brabant de sport centraal en spannen ons extra in om mensen met een beperking aan het bewegen te krijgen”, aldus de gedeputeerde. Meer weten? Kijk op www.unieksportenbrabant.nl.

Contact

Start project: Uniek sportvervoer

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.