Het nieuwe college bestaat uit de gedeputeerden: Christophe van der Maat (VVD), Marianne van der Sloot (CDA), Anne-Marie Spierings (D66), Rik Grashoff (GroenLinks), Erik van Merrienboer (PvdA), Martijn van Gruijthuijsen (VVD) en Renze Bergsma (CDA). Samen met de commissaris van de Koning Wim van de Donk vormen zij het nieuwe collegebestuur.

In het bestuursakkoord ‘Kiezen voor kwaliteit’ geven de coalitiepartijen aan wat hun ambitie voor de komende jaren is. In Brabant Magazine leest u alles over de nieuwe bestuursperiode, maakt u kennis met de 7 gedeputeerden, kunt u het bestuursakkoord lezen en kijken we terug op de periode van de verkiezingen naar nu.

Contact

Nieuw College van Gedeputeerde Staten geïnstalleerd

Reacties (1)

 1. jack van ham
  zevenbergen 22-08-2019 11:40 uur

  Enorme hoeveelheden plastic afval eindigen in de desastreuse plastic soup in de oceanen.In Oostenrijk trof ik een zeer aansprekende oproep die rommel op en naast de snelwegen reduceert:
  "U bent welkom op de A61, dit is een rijksweg, geen vuilstortplaats" . een slogan die je op alle borden en opritten aantreft en die effectief lijkt te zijn. Tezamen overigens met een fikse boete als je dit negeert en tocht rotzooi uit de auto gooit of achterlaat. Een idee voor de Nederlandse wegen (naast het initiatief van mcdonalds om op elke bestelling het auto nummer af te drukken en statiegeld te heffen op eenmalig plastic flesjes?)
  groet j van ham

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.