Jeroen Jonkers (met beeldje in zijn hand) temidden van 'zijn'sporters. Hij kreeg de Gouden Duim van gedeputeerde Henri Swinkels.

“Dat is uniek,” zegt Henri Swinkels, “En dat doe jij niet een beetje, maar met hart en ziel én met veel creativiteit. Daarom verdien jij deze  ‘like’ van de provincie, als blijk van waardering voor jouw bijzondere inzet.”

Vanaf de eerste dag in 1997 verzorgt Jeroen zelf de training en begeleiding van de G-atleten. Sinds 2003 trainen de G-junioren (6 tot 13 jaar) ook bij SPADO. Na lang strijden lukte het Jeroen om ook een competitie voor de G-leden te organiseren. Een hoogtepunt waren de clinics door bekende sporters tijdens het NK bij SPADO in 2011. Zijn meest recente wapenfeit is de intrede van de ‘Racerunner’. Die verschijnen vandaag ook aan de start.

Goud waard

Jeroen is heel erg verrast. “Eigenlijk ben ik er helemaal niet mee bezig, ik doe gewoon leuke dingen: lekker sporten voor iedereen! Iedereen heeft zo z’n problematiek, sommige mensen hebben ‘toevallig’ een beperking, zo zie ik dat. Ik vind het mooi om te zien dat deze sporters zo goed integreren binnen de vereniging. Als iemand er een keertje niet is, dat diegene dan gemist wordt. Daarin zit voor mij de winst. Dát is goud waard binnen een club.”
Het liefst zou Jeroen zien dat er in Brabant meer aanbod komt voor sporters met een beperking. Ze moeten nu vaak nog ver reizen om bij een sportclubs te komen. “Maar daarvoor zijn vrijwilligers nodig, commitment binnen zo’n club.” Gelukkig is dat commitment er bij SPADO. Jeroen heeft al gezorgd voor zijn opvolging. Hij is nog lang niet te oud, maar vindt het belangrijk dat sporten voor iedereen mogelijk blíjft bij SPADO. “Elke persoon die we bij het sporten kunnen betrekken, heeft meerwaarde.”

Stapje extra

De provincie reikt elke maand een Gouden Duim uit aan iemand die zich belangeloos inzet voor anderen. “Er gebeuren in Brabant ontzettend veel goede dingen, veel mensen staan echt klaar voor een ander”, aldus gedeputeerde Henri Swinkels. “Dat gebeurt op alle terreinen, of het nu cultuur, leefbaarheid, zorg of bijvoorbeeld erfgoed is. Overal zijn mensen bereid een extra stapje te zetten voor elkaar, of voor een bijzonder project voor de samenleving. Dit zijn de Brabanders die zelden op de voorgrond treden, maar onmisbaar zijn voor de gemeenschap. Met de Gouden Duim willen we daarvoor aandacht vragen, en juist deze Brabanders in het zonnetje zetten.”

Contact

Gouden Duim voor Jeroen Jonkers

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.