Winnaar Louis Paul Caron kreeg de prijs voor creatief talent die hij en Nanno Simonis hebben gewonnen van gedeputeerde Henri Swinkels. Links en rechts Lucas de Man en Diana van Bokhoven van Stichting Nieuwe Helden.

Foto: winnaar Louis Paul Caron kreeg de prijs voor creatief talent die hij en Nanno Simonis hebben gewonnen van gedeputeerde Henri Swinkels. Links en rechts Lucas de Man en Diana van Bokhoven van Stichting Nieuwe Helden.

In het project Goud van Brabant is aan creatieve talenten gevraagd om een Brabants verhaal van vroeger vanuit hun eigen discipline te verbeelden.

Coach

90 talenten hebben gereageerd. De 20 beste ideeën hebben een budget van € 1.000 en een coach gekregen om het verhaal daadwerkelijk te produceren tot een film van 2 tot 4 minuten.

Met 'Cornelia' hebben Caron en Simonis volgens de jury dé metafoor voor erfgoed gecreëerd. Juryvoorzitter Henri Swinkels, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant: "Cornelia is een prachtige verbeelding van de dynamiek van erfgoed in het veranderend landschap en wat dat doet met mensen. Een emotioneel verhaal dat je onmiddellijk raakt. Indrukwekkend hoe menselijke expressie en beweging zo natuurgetrouw met een poppetje van klei overgebracht kan worden."

In de top 3 stonden ook De Gloeiige van Justus van den Elsen en Kruidendokter van Inge Jansen. 'Een mini-speelfilm voor dit budget is fantastisch. Special effects zijn top, perfecte research en alles professioneel doorgevoerd', aldus de jury over De Gloeiige. Over Kruidendokter meldt het juryrapport: ' Een ontroerend verhaal, waarbij de gekozen kunstvorm (animatie) goed werkt. Niveau van de tekeningen is hoog, en de vlakverdeling heel tof'.

Kruisheren

De beste 10 films worden vanaf 17 oktober vertoond in het tv-programma Goud van Brabant op Omroep Brabant, een multimedia productie die erfgoed dichter bij de Brabanders - oud én jong - brengt. Naast de 10 films vertellen elke aflevering diverse Brabanders op hun eigen manier een verhaal uit de rijke geschiedenis van Brabant. Verder interviewen kinderen opa’s en oma’s en bezoeken bekende Brabanders plekken waar je de geschiedenis van Brabant nog kunt voelen. Filmmaker Daan Jongbloed tenslotte geeft een inkijkje in de maanden die hij doorbracht met de laatste 6 Kruisheren in het klooster Sint Agatha.

Contact

Film Cornelia wint prijs creatief talent

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.