Creatief meisje

Het biedt bezoekers nieuwe inzichten en perspectieven voor de uitdagingen van nu en de toekomst. Het thema van het CWF is ‘Living in Paradox’. Het evenement wordt gehouden op 21, 22 en 23 oktober.
De provincie Noord-Brabant investeert in dit toonaangevende internationale evenement en in Brabant DC, het netwerk dat het organiseert. Met BrabantDC en het CWF2019 wil de provincie creatief en innovatief Brabant verbinden aan elkaar en aan de wereld. Om met creativiteit als motor voor vernieuwing te werken aan een betekenisvolle samenleving.

Ontmoetingen

Het programma voor het grote evenement krijgt de komende maanden vorm. Het brengt inspirerende sprekers naar Brabant, organiseert verassende ontmoetingen én werksessies in heel Brabant. Gedeputeerde Henri Swinkels (Leefbaarheid en Cultuur): “We zijn een topregio met innovatie, kennis en creativiteit als belangrijkste product. Maar ook een regio waarin stad en platteland, legale en illegale economie, welvaart en armoede, hoog- en laaggeschooldheid, high-tech en high-touch naast elkaar aanwezig zijn.”
In aanloop naar het CWF2019 is Brabant DC op zoek naar inspirerende cases of interessante uitdagingen in Brabant. Projecten waarin met de kracht van creativiteit gewerkt wordt aan de provinciale opgaven en de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Trots

Swinkels: “In Brabant zijn we er van overtuigd dat de wereld creativiteit nodig heeft. Het klimaat, onze voedselproductie, hergebruik van materialen, nieuwe energie, waterbeheer, natuurontwikkeling en het inclusief maken van onze samenleving. Ze vragen allemaal om nieuwe creatieve oplossingen waarin naast technische- ook sociale innovaties een rol spelen. Daarom zijn we ook lid van dit internationale netwerk van creatieve regio’s. Volgend jaar ontvangen we de hele wereld in Brabant tijdens het CWF 2019, en daar ben ik ontzettend trots op. Daar bundelen we de krachten, de kennis en vooral onze creativiteit.”

Meer informatie over Brabant DC en het CWF2019 is te vinden op www.brabantdc.nl

Contact

Creativity World Forum 2019 in Brabant

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan reactie laten verwijderen .