De provincie verleent € 75.000,- subsidie aan VNO-NCW Brabant Zeeland voor het uitvoeren van het project. De Brabantse arbeidsmarktregio’s zijn partner in het project en dragen gezamenlijk ook € 75.000,- bij.

 

300 bedrijven

 

Doel van het project is om 300 bedrijven en 3000 werknemers in de komende 3 jaar ‘robotproof’ te maken. VNO-NCW Brabant Zeeland voert het project in drie stappen uit:

 • Aan de hand van schriftelijk onderzoek wordt bij een grote groep bedrijven de behoefte aan kennis en ondersteuning in kaart gebracht.
 • Bedrijven krijgen vervolgens de mogelijkheid om door een ‘wasstraat’ te gaan. Dit is een programma waarin zij in enkele dagdelen wegwijs worden gemaakt in robotica.

 • Een onderwijsplatform biedt tot slot een overzicht van opleidingen op het gebied van robotica bij particuliere en reguliere onderwijsinstellingen.

Bedrijven kunnen zo eenvoudiger zelf aan de slag met het vernieuwen van hun processen. De initiatiefnemers maken hun bevindingen na afronding van het proefproject openbaar.

 

Gezamenlijk initiatief

 

Pact Brabant is een samenwerkingsverband van werkgevers, werknemers, overheden en onderwijsinstellingen in Brabant. Vorig jaar concludeerden zij dat Brabant vooroploopt in ontwikkeling en productie van nieuwe, geavanceerde robots. Bedrijven in Brabant kunnen tegelijkertijd nog veel meer gebruikmaken van deze nieuwe technologieën. Extra inspanningen zijn nodig om de robotisering van Brabant tot een succes te maken. De pact-partners hebben daarom gezamenlijk het initiatief genomen om dit project op te zetten.

Contact

Brabant robotiseert met hulp van provincie

Reacties (1)

 1. Roland van de Kamp
  Veghel 23-01-2019 07:57 uur

  Wat kunnen wij als robotleverancier uit Veghel betekenen voor "Brabant robotiseert". Wij zijn een klein bedrijf dat gespecialiseerd is in speciaalmachinebouw en robotintegraties in diverse takken van industrie. Onze website www.ronetic.com

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan reactie laten verwijderen .