Foto: gedeputeerde Henri Swinkels (3e van links) rende met Unieke Sporters de laatste 750 meter van de Pararun. Daarmee is de campagne Uniek Sporten Brabant officieel afgetrapt.

De campagne wil de website unieksportenbrabant.nl maximaal onder de aandacht brengen. Op deze site staat alles wat mensen met een beperking nodig hebben om te gaan sporten/bewegen.

Uniek Sporten

Deze bestuursperiode heeft de provincie Noord-Brabant extra aandacht voor Uniek Sporten, sporten voor mensen met een beperking. Gedeputeerde Henri Swinkels: “We willen 50.000 mensen met een beperking aan het sporten/in beweging krijgen voor 2020. Sporten is belangrijk voor iedereen, maar voor mensen met een beperking misschien nog meer. Sporten is gezond, het is goed voor je lichaam, je leert andere mensen kennen, en het is natuurlijk gewoon heel leuk. Dat zien we hier vandaag ook, waar zo veel mensen met een beperking ontzettend enthousiast aan het sporten zijn. Prachtig om te zien."

Niet simpel

Op unieksportenbrabant.nl is alle informatie samen gebracht die zinvol is voor iemand met een beperking die wil gaan sporten. Er kan contact gelegd worden met sportcoaches, en er staat op waar het mogelijk is gratis attributen te lenen om te sporten. Swinkels: “Want ook dat is een drempel: kijken of je een sport wel leuk vindt, is niet zo simpel als je daarvoor eerst een heel dure sportrolstoel aan moet schaffen. Via Wheels2Sport wordt het mogelijk gemaakt zo'n voorziening te lenen. Dat is een van de initiatieven die we ondersteunen. We willen belemmeringen wegnemen, zodat iedereen die dat wil kan gaan sporten of bewegen.”

Samen met partners

De campagne richt zich op potentiele sporters, maar ook op personen die met hen te maken hebben, zoals onderwijsinstellingen, fysiotherapeuten en huisartsen, en op de sociale omgeving van mensen met een beperking, zoals vrienden, familie en collega's. De provincie werkt hiervoor samen met diverse partners, zoals Brabant Sport en het Fonds Gehandicaptensport.

Contact

Uniek Sporten Brabant van start

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.