Wateroverlast in Drunen

Doel van de klimaattop is om krachten te bundelen en vaart te zetten achter alle inspanningen die nu al op veel plaatsen worden gedaan. De netwerkbijeenkomst biedt ook mogelijkheden om elkaar te inspireren en te komen tot nieuwe creatieve vormen van aanpak. Aan het eind van de dag moet er een zo concreet mogelijk actieprogramma liggen, dat namens Zuid-Nederland kan worden aangeboden aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat. Zo kan de opbrengst van Klimaattop Zuid een bijdrage leveren aan de realisatie van het landelijke klimaatakkoord.

Aanmelden en programma

De Klimaattop Zuid vindt plaats op maandag 4 juni 2018 in FutureDome in Breda en richt zich op overheden, ondernemers en vertegenwoordigers van maatschappelijke instellingen. De Klimaattop is niet alleen toegankelijk voor professionals. Iedereen die affiniteit heeft met het klimaat en milieu is welkom en kan zich aanmelden op www.klimaatstroomzuid.nl. Er is plaats voor 500 deelnemers.

Meteoroloog, klimaatdeskundige en voormalig RTL-weervrouw Margot Ribberink presenteert de dag. Naast inspirerende sprekers zoals hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid Jan Rotmans en ‘Plastic visser’ Marius Smit zijn er themasessies en is er een klimaatmarkt. Deze groene infomarkt, met meer dan 100 stands, biedt een breed podium voor groene en/of duurzame initiatieven. Kijk voor het uitgebreide programma op www.klimaatstroomzuid.nl

Manifest

In de aanloop naar de Klimaattop is in maart al het manifest ‘Klimaatstroom Zuid’ uitgebracht met de oproep aan nieuwe raadsleden om hun handtekening te zetten onder de ambities op het gebied van energietransitie, circulaire productie en klimaatadaptatie.

 

Contact

Meld u aan voor Klimaattop Zuid

Reacties (1)

 1. Tanja Nolten
  Breda 18-05-2018 21:21 uur

  SLIMCirculair 18-19 zorgt voor opschaalbare voorbeeldprojecten voor klimaatadaptieve, energieneutrale en circulaire gebouwen.
  In de nationale ontwerpwedstrijd SLIMCirculair 2018 - 2019 strijden multidisciplinaire studententeams om het meest CO2-vriendelijke, spraakmakende, vernieuwende, duurzaam en circulair ontwerp. Studententeams worden hierin ondersteund door een heel team van bedrijven en experts.

  SLIMCirculair is de nationale wedstrijd voor studententeams die de stad slimmer en cooler maken.

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.