Eline Engelhart (met oorkonde) en naast haar gedeputeerde Swinkels, tussen de buurtbewoners.  Foto Wim Hollemans.

Foto: Eline Engelhart (met oorkonde) met naast haar gedeputeerde Swinkels, tussen de buurtbewoners.

Henri Swinkels: “Wat jij doet is goud waard. Mensen die zich onbaatzuchtig inzetten voor de samenleving verdienen een compliment. Deze analoge ‘like’ is een blijk van waardering voor je vele goede werk voor deze buurt.”

Trots

Eline neemt deze maand afscheid als voorzitter. Na twee bestuursperioden geeft ze ‘haar’ buurt over aan anderen. Met pijn in haar hart, maar wel met een gerúst hart. “Ik ben heel erg trots op wat we samen bereikt hebben. Er is hier ontzettend veel gebeurd. Vanaf het moment dat ik hier kwam wonen dertig jaar geleden, was er al sprake van dat de huurwoningen op de schop gingen. Nu, na tien jaar herstructurering, wordt de wijk eindelijk weer van de bewoners.” Volgende week doet de burgemeester dat officieel.
Groeseind Hoefstraat onderging de grootste herstructurering van Tilburg. Een megaproject met veel impact op de bewoners. Eline: “We hadden een heel actieve klankbordgroep die naar woningcorporaties en gemeenten opkwam voor onze belangen. Het was niet altijd makkelijk. Het proces duurde lang, lag zelfs een tijdje stil, maar verliep uiteindelijk wel prettig. Dat kwam vooral door de enorme betrokkenheid van zowel oude als nieuwe wijkbewoners.”

Welkom

Veel mensen moesten hun huizen verlaten tijdens de bouw- en sloopwerkzaamheden. Alle bewoners kregen de mogelijkheid om terug te komen, maar niet iedereen deed dat. Eline: “Als consequentie kwamen er honderden nieuwe bewoners. Daar hebben we erg op ingezet. Veel leuke vrijwilligers heetten iedereen persoonlijk welkom. Ze gaven hen een welkom-tas met buurtinformatie en cadeautjes van lokale ondernemers. Dat heeft gewerkt! Prachtig om te zien hoe ieder zijn eigen talent inzet voor de buurt. Daar waar nodig aanvullen en helpen, dat vond ik altijd heel leuk om te doen”, zegt ze bescheiden.
Mede-wijkbestuurder Lieneke Verspaandonk vind dat wél heel bijzonder en nomineerde Eline daarom voor de Gouden Duim. “Voor haar tomeloze inzet in een wijk in heel turbulente tijden willen we haar namens alle bewoners ontzettend bedanken. Ze stopt als voorzitter, maar we zijn heel blij dat ze als bewoner betrokken blijft."

Contact

Gouden Duim voor Eline Engelhart

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.