Pia Meuthen, foto Renate Beense

Foto: Renate Beense

‘Pia Meuthen heeft Brabant verrijkt met zinnenprikkelende voorstellingen van ongekende zeggingskracht’, aldus juryvoorzitter Esmeralda Huizen.
Met haar gezelschap Panama Pictures biedt Meuthen een hoogst oorspronkelijke mix van dans, circus en muziektheater. Per voorstelling wordt een nieuw universum opgetrokken. Voorstellingen met een eigen handschrift en aanpak, die improviserend tot stand komen op basis van gedegen research. Dans en beweging, vervlochten met klassieke muziek, elektronische beats en zang. Op straat, op locatie, in het theater en natuurlijk vanuit thuishaven Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch.

Grenzeloos

Pia Meuthen is grenzeloos in vele opzichten. Haar tourschema strekt zich uit van Europa tot Azië. Ook haar werk als docente bij Fontys draagt een internationaal karakter. Dansers en circusartiesten uit binnen- en buitenland begeleidt zij bij het vinden van hun draai en bij het maken van eigen werk. Juryvoorzitter Huizen: ‘Meuthen zet de taal van het lichaam in om universele thema’s als macht, vergankelijkheid en familie te verbeelden. Ze vertelt daarmee meer dan in woorden is te vatten’.

Geldprijs

De prijs, waaraan een bedrag van € 10.000,- verbonden is, wordt uitgereikt door commissaris van de Koning Wim van de Donk, voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Dat gebeurt op donderdag 25 oktober aanstaande in de Verkadefabriek bij de première van de nieuwe productie van Panama Pictures: Requiem for Lost Things.

Contact

Cultuurprijs voor Pia Meuthen

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.