Geert Hut ontvangt zijn prijs

Henri Swinkels: “Mooi om deze gezellige drukte te zien en op deze plek te zijn. Het zijn dit soort initiatieven die een voorbeeld zijn van Sociale Veerkracht in de provincie Noord-Brabant: hoe blijven we, mét elkaar, meedoen? Geert zetten we vandaag in het zonnetje om zijn voortdurende inzet voor deze goede zaak.”

Zorgtaken zelf doen

Al vier jaar organiseert Graag Gedaan activiteiten met en voor Leendenaren. Geert Hut en Piet Cuppens richtten de zorgcoöperatie in 2014 op. Min of meer noodgedwongen: doordat zorgtaken overgeheveld werden naar de gemeentelijke WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) moesten burgers steeds meer zorgtaken zélf doen.

Geert Hut: “Graaggedaan bestaat uit 75 vrijwilligers, waarvan 25 gastvrouwen voor de Huiskamer. Met z’n allen hebben we het leegstaande pand van de woningbouwvereniging opgeknapt. De Huiskamer is voor iedereen, jong en oud.” Er zijn inloopmiddagen, je kan er biljarten, breien of een iPad cursus volgen. Graaggedaan heeft nog veel meer bewerkstelligd. Er is inmiddels een vervoersdienst, een vriendendienst (bijvoorbeeld om boodschappen te doen of de was), een klussendienst en een Repaircafé.

Nominatie

Zijn collega-vrijwilligers nomineerden Geert voor de Gouden Duim; iedereen zat in het complot. Piet Cuppens legt uit: “Geert, jij krijgt dingen voor elkaar. Op deze manier willen wij onze dank en waardering uitspreken voor je inzet en vasthoudendheid. Nu stáát er echt iets. De Huiskamer en Graaggedaan, het leeft onder de Leendenaren.” Gert is ontzetten verrast “Geweldig! Maar dit betekent zeker niet dat ik klaar ben. Er is nog veel te doen.”

Gedeputeerde Swinkels heeft alle vertrouwen in Geert en de Leendenaren: “Al bij binnenkomst kwam de gezelligheid van de jaarmarkt me tegemoet. En aan het enthousiasme van de aanwezigen hier in de Huiskamer zal het zeker niet liggen. Jullie zijn een prachtig voorbeeld van Sociale Veerkracht in Brabant.”

Stapje extra

De provincie reikt elke maand een Gouden Duim uit aan iemand die zich belangeloos inzet voor anderen. “Er gebeuren in Brabant ontzettend veel goede dingen, veel mensen staan echt klaar voor een ander”, aldus gedeputeerde Henri Swinkels. “Dat gebeurt op alle terreinen, of het nu cultuur, leefbaarheid, zorg of bijvoorbeeld erfgoed is. Overal zijn mensen bereid een extra stapje te zetten voor elkaar, of voor een bijzonder project voor de samenleving. Dit zijn de Brabanders die zelden op de voorgrond treden, maar onmisbaar zijn voor de gemeenschap. Met de Gouden Duim willen we daarvoor aandacht vragen, en juist deze Brabanders in het zonnetje zetten.”

Contact

Gouden Duim voor Geert Hut uit Leende

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.