Meanderende Maas werkbezoek

3 bestuurders, rechts minister Cora van Nieuwenhuizen

Die integrale aanpak biedt kansen op waardevolle resultaten die anders niet te bereiken zijn.

Dat was de boodschap die minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) meekreeg tijdens haar werkbezoek maandag 11 juni aan het project ‘Meanderende Maas’. Zij was daar op uitnodiging van dijkgraaf Lambert Verheijen (Aa en Maas) en gedeputeerde Johan van den Hout (Natuur, Water en Milieu). Doel van het bezoek was kennis uit te wisselen om tot goede besluitvorming te kunnen komen voor integrale rivierverruimingstrajecten. Het project ‘Meanderende Maas’ ter hoogte van Megen (nu in de verkenningsfase) kan wat de regionale stuurgroep betreft als voorbeeld dienen.

Mooi project

De minister hield aan haar bezoek een positieve indruk over: ‘Meanderende Maas is een mooi project. Het draagt bij aan droge voeten én aan de economie. Bewoners en ondernemers worden vanaf het begin betrokken. Dan krijg je de beste plannen’.

Snel afspreken

De regionale bestuurders benadrukten dat de regio er klaar voor is om op korte termijn financiële afspraken te maken over Meanderende Maas en volgende integrale rivierverruimingsprojecten, zowel bovenstrooms als benedenstrooms. De effecten van volgende rivierverruimingsprojecten zijn namelijk van invloed op hoe hoog de dijken moeten worden. Een dringende vraag voor de dijktrajecten Ravenstein-Lith en Cuijk-Ravenstein.

Rivierlange oplossing

Om de waterveiligheid langs de Maas voor iedereen te garanderen, is een samenhangende ‘rivierlange’ oplossing en aanpak nodig. Maatregelen die op de éne plaats worden genomen hebben stroomopwaarts, of stroomafwaarts, óók gevolgen. Daarom is gedeeld eigenaarschap en solidariteit nodig. Volgens de regionale bestuurders is die instelling er. Daarom zijn zij gemotiveerd om zorgvuldig én snel door te pakken met integrale rivierverruimingsprojecten, voor een mooi en minder kwetsbaar rivierengebied en robuust riviersysteem in de komende decennia.

Contact

Klaar voor waterveilige Maas

Zie ook

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.