Hoppenbrouwers Hofleverancier

De onderneming werd in 1918 in Udenhout (nu gemeente Tilburg) gesticht door Jan Beekmans die zijn diploma elektrotechniek behaalde. Koninklijke Hoppenbrouwers Techniek is nu een onderneming met vestigingen in Udenhout, Deurne, Dongen, Nijmegen, Roosendaal, Best en Heesch, een omzet van ruim  € 100 miljoen en ruim 700 medewerkers. Het is de vijftiende onderneming in Brabant die zich 'Koninklijk' mag noemen.

Elektriciteitsnet

Koninklijke Hoppenbrouwers Techniek heeft in de eerste decennia van haar bestaan de sporen verdiend met de aanleg van het elektriciteitsnet. Nadien heeft de onderneming een breed palet aan activiteiten op het gebied van onder meer industriële automatisering, werktuigbouw, domotica, beveiliging, duurzame energie en inspecties en onderhoud ontwikkeld. De onderneming is uitgeroepen tot ‘beste werkgever 2017-2018’ en besteedt veel aandacht aan de individuele ontwikkeling van werknemers, promoot de technische beroepen onder scholieren en studenten. Ook heeft de onderneming een actief sponsorbeleid, is er aandacht voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt en is maatschappelijk verantwoord ondernemen een uitgangspunt.

Vertrouwen van de Koning

Het recht de titel 'Koninklijk' te voeren wordt toegekend bij besluit van Z.M. de Koning aan grote ondernemingen, verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning, maar betekent niet dat de onderneming leverancier is of een andere relatie heeft met het Koninklijk Huis. Ondernemingen die het predicaat Koninklijk krijgen toegekend moeten voldoen aan hoge eisen ten aanzien van bedrijfsvoering, de omgang met medewerkers, leveranciers, klanten en het milieu. Ook is het belangrijk dat de onderneming een goede band heeft met de samenleving. Ook worden zij geacht zich te houden aan een aantal richtlijnen om het goede aanzien van de onderneming en het Predikaat Koninklijk te bewaren.


Contact

Hoppenbrouwers Techniek wordt Koninklijk

Reacties (1)

 1. Jan Broess
  Oss 26-06-2018 22:34 uur

  Proficiat, u heeft alle reden om ontzettend trots te zijn op deze onderscheiding.

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan reactie laten verwijderen .