Groen schoolplein van St Josefschool in Breda

Dit met financiële steun van de provincie, de 4 Brabantse waterschappen, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het interbestuurlijk programma Jong Leren Eten.

Daarom is besloten het voor 2019 gereserveerde subsidiebedrag naar voren te schuiven, zodat dit jaar nog meer schoolbesturen een aanvraag kunnen indienen en snel aan de slag kunnen.

Gemeenten haken aan

Via de subsidieregeling ‘Schoolpleinen van de toekomst’ is maximaal € 14.000 euro subsidie beschikbaar voor scholen die hun plein gezond, klimaatbestendig en natuurlijk avontuurlijk willen maken. Ook gemeenten kiezen er vaak voor om aan te sluiten en mee te betalen aan een klimaatbestendiger schoolplein.

Gezond en aantrekkelijk

Groene ‘schoolpleinen van de toekomst’ hebben meerdere voordelen. Ze zijn gezond, aantrekkelijk en leerzaam, bevorderen de biodiversiteit, leveren een bijdrage aan het klimaatbestendiger maken van de leefomgeving en het kunnen plekken worden waar kinderen, ouders en buurtgenoten ook na schooltijd nog graag zijn. Onderzoek wijst uit dat kinderen op ‘groene scholen’ ook minder pestgedrag vertonen.

Contact

Brabantse schoolpleinen vergroenen snel

Zie ook

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Reacties (2)

 1. Annelies Cuijpers
  Heesch 31-10-2018 10:10 uur

  Beste Huub Compen, hartstikke mooi om een schoolplein van de toekomst te gaan maken! Maar let wel op dat bij de subsidie een paar dingen belangrijk zijn: eerst overleg met alle betrokkenen, dán subsidieaanvraag, daarna pas aanleg!

 2. Huub Compen De Schatkist
  Budel 31-10-2018 08:59 uur

  Basisschool De Schatkist te Budel is druk bezig met voorbereidende plannen t.b.v. vegroening speelplaats. Subsidie aanvraag volgt.

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.