De 30 talenten die hiervoor genomineerd zijn, werden bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van bkkc en Kunstbalie. Zij zijn geselecteerd uit de 170 talenten die de afgelopen weken zijn voorgedragen door de kunst – en cultuur sector.

Stemmen

Tot en met 20 februari kan via de website www.brabantcultuur.nl gestemd worden. Hier staat ook meer info over de talenten. Iedereen kan één keer stemmen op 3 talenten. Begin maart wordt bekend gemaakt wie de gezichten van de campagne worden. Medio 2018 wordt gestart met het 2e thema van de campagne. De 3 talenten die de meeste stemmen krijgen, worden het gezicht van de campagne én winnen een bedrag van € 2.500.

Zichtbaarheid

Brabant is rijk aan cultuur, dit willen de initiatiefnemers meer zichtbaar maken bij een groter publiek. De campagne Brabant Cultuur zet pareltjes in de kijker: talenten, organisaties en initiatieven waarvan iedereen moet weten dat ze uit Brabant komen. De Brabander moet trots worden op cultuur in én uit Brabant, dit is een van de opdrachten in het cultuurbeleid.

Unieke aanpak

Gedeputeerde Henri Swinkels (Leefbaarheid en Cultuur): “Het eerste thema is talentontwikkeling, omdat we graag zichtbaar willen maken dat de Brabantse aanpak van talentontwikkeling uniek is. Met deze publieksprijs maakt hopelijk een breed publiek kennis met de vele talentvolle makers die Brabant rijk is. Want we hebben geweldige talenten in Brabant, maar veel van hen zijn nauwelijks bekend. Daar moet echt verandering in komen, dat verdienen ze.”

Aan de Brabantse kunst- en cultuursector in Brabant is gevraagd op welke talentvolle Brabantse makers en creatief ondernemers zij het meest trots zijn. De talenten moeten een uitzonderlijke (inter)nationale prestatie hebben geleverd, afkomstig zijn uit Brabant of wonen en/of werken in Brabant en de potentie en ambitie hebben om een groot publiek te bereiken.

Contact

Welke 3 talenten worden het gezicht van campagne Brabant Cultuur?

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.