Een verraste algemeen directeur Marcel van Bijnen en commissaris van de Koning Wim van de Donk, zelf in 2017 uitgeroepen tot beste lokale bestuurder, namen de prijs in ontvangst. De commissaris van de Koning vond de nominatie en de verkiezing van de provincie een eer en een groot blijk van waardering voor de ambtelijke organisatie, Provinciale en Gedeputeerde Staten.

De voordracht komt tot stand op basis van polls onder bestuurders en vervolgens kan iedereen stemmen. "Deze provincie heeft niet alleen een sterke duurzaamheidsagenda maar staat hier ook daadwerkelijk voor! Zo heeft zij recent werk gemaakt van de aanpak van intensieve landbouw ter bescherming van de bodem- en luchtkwaliteit in de provincie en trok zij geld uit voor het stimuleren van zonnepanelen in diverse gemeenten. En dat was niet eenvoudig want de belangen lopen op dit gebied sterk uiteen. Toch wordt over de provincie gezegd dat zij ‘klaar staat voor alle inwoners en gemeenten echt ondersteunt’, aldus één van de respondenten. Niet het minste compliment!" aldus de nominatie.

Contact

Provincie Noord-Brabant best bestuurde decentrale overheid

Zie ook

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Reacties (9)

 1. Cor de Weert
  Haaren 01-10-2018 11:47 uur

  Eigenlijk wel heel mooi. wens jullie onder aanvoering van onze C.V.K alle goeds en succes toe

 2. Jos Strijbosch
  Gemert 24-07-2018 15:48 uur

  @Karel de Kooper,een verkiezing is geen garantie dat het Competentie mensen zijn. Sterker nog ik durf te stellen dat ze bestuurlijk mogelijk competenties hebben maar dat wil niet zeggen dat ze beleidsmatig competent zijn. Ze weten hoe ze lang moeten vergaderen over zaken maar de juiste beslissingen met visie nemen is een totaal ander verhaal. Ik geloof zelf sterk dat de mensen met de juiste competenties op beleidsvlak niet een binnen een Ambtelijke wereld als de provincie kunnen overleven. Binnen onze ambtelijke organisaties ligt tegenwoordig de nadruk op het volgen van een proces en dat goed inrichten en men vergeet de inhoud. Kijk welke IT projecten binnen de overheid goed gaan!!!!

 3. Karel de Kooper
  's-Hertogenbosch 22-01-2018 09:20 uur

  @HuibFransen
  De verkiezing wil niet zeggen dat alles in de provincie goed gaat! Alleen dat het zeer competente bestuurders zijn.
  Wees blij. Het had dus nog veel minder gekund.

 4. Theo Marcelis
  Bavel 21-01-2018 09:14 uur

  Van harte gefeliciteerd! Dik verdiend!

 5. Herman Voet
  Rosmalen 19-01-2018 14:00 uur

  Volkomen terecht.

 6. Jeroen Kroonen
  bergen op zoom 18-01-2018 18:08 uur

  Disruptief !

 7. huub fransen
  ERP 18-01-2018 16:55 uur

  Dit is wel heel bijzonder. Juist op het punt waarop deze provincie door veel mensen (ook gemeentebestuurders) wordt aangemerkt als onbetrouwbaar, wordt ze nu geroemd. Ondernemers in de landbouw kunnen geen beleid maken omdat de provincie zich niet aan afspraken houdt. De gemeentes worden opgezadeld met een niet uit te voeren beleid waarbij de provincie nauwelijks steun verleend. Hoe kan men dit nu als best bestuurde decentrale overheid bestempelen?

 8. johan de visser
  rosmalen 18-01-2018 16:50 uur

  Mooi om te lezen; proficiat!

 9. Maarten Post
  Middelrode 18-01-2018 16:38 uur

  TOP!

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.