Maarten-Baas 2018-nieuwjaarsontmoeting-publiek 2018-nieuwjaarsontmoeting-cdk 2018-nieuwjaarsontmoeting-ledjurk 2018-nieuwjaarsontmoeting-expo 2018-nieuwjaarsontmoeting-borrel

Hij ontving deze hoogste onderscheiding van de provincie Noord-Brabant op grond van zijn grote, ook internationaal erkende, verdiensten op het gebied van design, zijn bijdrage aan het vestigen van de reputatie van Brabant op het gebied van innovatie, veerkracht, design en ambacht in de beeldende kunst. Verbeeldingskracht en innovatie zijn van wezenlijk belang voor de Brabantse economie.

Maarten Baas

Maarten Baas studeerde in 2002 af aan de Design Academy, stichtte zijn eigen studio, later met zijn compagnon Bas den Herder. In 2009 werd hij designer of the year tijdens Miami Design, tutor van de master opleiding aan de Design Academy, in 2016 ambassadeur van de Dutch Design Week en lid van de Koninklijke Academie voor Kunsten en Wetenschappen. Zijn werk staat bekend als rebels, humoristisch, intellectueel, theatraal en artistiek. Hij heeft een autonome plek in de designwereld ingenomen, waar hij op verschillende gebieden werkt, zoals: limited editions, productie, installaties, publieke ruimte, architectuur, interieur, decors en performances. Hij wordt gezien als een zeer invloedrijk designer.

Zijn werk is in vooraanstaande museumcollecties opgenomen, zoals: MoMa, Victoria & Albert, Les Arts Decoratifs, San Francisco Museum of Modern Art, Die Neue Sammlung, Stedelijk Museum en Het Rijksmuseum. En in privécollecties van Brad Pitt, John McEnroe, Kanye West, en Adam Lindemann. Ook werkt hij voor exclusieve merken, zoals Louis Vuitton, Swarovski, Dior, Dom Ruinart and Berluti.

Bekijk een videoportret van Maarten Baas:

 

Contact

Onderscheiding Maarten Baas tijdens Nieuwjaarsontmoeting

Reacties (3)

 1. Pernell Criens
  Goirle 19-01-2018 10:55 uur

  Heel mooi. Proficiat!

 2. Wim Luijendijk
  Kaatsheuvel 12-01-2018 13:16 uur

  Mooi dat jullie het ereburgerschap van Maarten Baas met een videofilm verder onderstrepen en de indrukwekkende toespraak van onze CdK op de site hebben gezet, ter nalezing.

 3. FMJJH (Florentin) LeHane
  EINDHOVEN 12-01-2018 10:12 uur

  Hartelijk gefeliciteerd met uw provinciepenning.

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.