Gouden duim voor Bettina Heefer

Reden voor gedeputeerde Henri Swinkels om haar de Gouden duim van de provincie Noord-Brabant te geven.
“Al jaren is Bettina de drijvende kracht achter Hart4All. Ze zocht de goede mensen om zich heen, heeft veel hulp, maar uiteindelijk is zij het hart van de stichting. Ze werft fondsen, schrijft brieven, regelt bijeenkomsten, benadert alle regio's in Nederland waar de stichting nog niet actief is (en met succes!). Kortom: ze doet eigenlijk alles. En dat met mateloos enthousiasme en tomeloze inzet. Daardoor weet ze iedereen die ze tegenkomt te inspireren”, meldde Harm van der Pas, die Bettina nomineerde. Hij is arts en medisch manager van de Spoedeisende Hulp in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, en dus ook beroepshalve bij het onderwerp betrokken.

Behoefte

In 2008 kreeg de moeder van Bettina Heefer uit Berkel-Enschot een hartinfarct. Voor Bettina reden om een reanimatie-cursus te volgen. Daar hoorde ze dat mensen die iemand gereanimeerd hebben, daarna vaak niet meer horen hoe het afgelopen is. Terwijl daar wel behoefte aan is. Dat bracht haar op een idee: als er nu eens een manier zou zijn om hulpverleners en mensen die gereanimeerd zijn (of hun nabestaanden) met elkaar in contact te brengen, als die dat allebei willen? Daarmee was de kiem gelegd voor Hart4All, dat eind 2012 uiteindelijk van start ging.

Overdonderd

Bettina Heefer is wat overdonderd. Het huldeblijk komt tijdens de bedankavond voor hulpverleners, ter ere van het vijfjarig bestaan van de stichting. “Ik waardeer het enorm, zag het helemaal niet aankomen en voel me echt heel erg vereerd en ontroerd. En ik prijs me gelukkig dat zo veel mensen zich inzetten voor Hart4All, want alleen dan kunnen we echt iets bereiken”, vertelt ze.
Het systeem is heel simpel (zoals eigenlijk de meeste goede ideeën, aldus gedeputeerde Swinkels) De persoon die gereanimeerd wordt en de persoon die gereanimeerd is, krijgen allebei een klikbandje om hun pols met daarop een identieke code. Ze kunnen daarmee inloggen op een speciale site. Als ze dat allebei doen, kunnen ze daarna zelf contact met elkaar leggen. De inzet van ambulanceverpleegkundigen is daarbij dus heel belangrijk. Wat begon in Brabant, waar inmiddels alle regio's zijn aangesloten, is inmiddels uitgerold over heel Nederland. Zeven ambulanceregio’s doen al mee, Rotterdam sloot zich recentelijk aan. En er zijn contacten met nog meer regio’s die zich aan willen sluiten.

Stapje extra

De provincie reikt elke maand een Gouden Duim uit aan iemand die zich belangeloos inzet voor anderen. “Er gebeuren in Brabant ontzettend veel goede dingen, veel mensen staan echt klaar voor een ander”, aldus gedeputeerde Henri Swinkels. “Dat gebeurt op alle terreinen, of het nu cultuur, leefbaarheid, zorg of bijvoorbeeld erfgoed is. Overal zijn mensen bereid een extra stapje te zetten voor elkaar, of voor een bijzonder project voor de samenleving. Dit zijn de Brabanders die zelden op de voorgrond treden, maar onmisbaar zijn voor de gemeenschap. Met de Gouden Duim willen we daarvoor aandacht vragen, en juist deze Brabanders in het zonnetje zetten.”

Contact

Gouden Duim voor Bettina Heefer van Hart4All

Reacties (2)

 1. S Tielemans
  Berkel-Enschot 06-02-2018 10:49 uur

  De tekst klopt niet helemaal en zou als volgt moeten worden aangepast:
  "Overdonderd
  De persoon die gereanimeerd wordt en de persoon die de reanimatie verricht..."

 2. Bettina Heefer
  Berkel-Enschot 02-02-2018 16:21 uur

  Provincie bedankt voor deze gouden duim, ik ben er erg blij mee en voel me enorm vereerd !

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.