Van Boxtel gaat met makers, componisten, musici, gezelschappen en podia in Brabant experimenteren met het verbinden van een breed publiek aan klassieke en hedendaagse gecomponeerde muziek. Hij initieert, stimuleert, coördineert en zorgt voor verbinding met opkomende makersplekken. Hij werkt samen met opleidingen, spelers, ensembles, orkesten, koren en gezelschappen uit de muziekwereld, uit zowel professionele als amateurkunst.

Experiment

Het plan van aanpak voor vernieuwing zet de makers, componisten en hun relatie met hun publiek centraal. Het laat ruimte voor experiment met zowel muzikale, technische en artistieke innovaties en het betrekken van publiek of andere kunstdisciplines.

Henri Swinkels: “We willen graag innovaties in de symfonische muziekvoorziening in de praktijk aanjagen en versterken. Dat vraagt een arrangeur met kennis van het veld, met een groot netwerk en die in staat is om actief initiatieven tot bloei te brengen. Uiteindelijk hebben we voor Geert van Boxtel gekozen. Hij heeft ruime ervaring met zowel professionele instellingen als amateurgezelschappen, interdisciplinaire projecten en projecten met een maatschappelijke insteek, thema of vraagstuk. Met zijn visie op de rol en functie van cultuur, zijn gedrevenheid en creativiteit heb ik er alle vertrouwen in dat hij de aanjager is die Brabanders op nieuwe verrassende manieren laat kennis maken met symfonische muziek.”

'Dappere aanpak provincie'

Van Boxtel vindt de aanpak van de provincie dapper, laat hij weten: “Het is noodzakelijk om te zien of je op een innovatieve manier ander en diverser publiek kunt bereiken, op een andere manier. En het is ook noodzakelijk. Brabant is hier uniek in, en ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan. Ik vind het echt de mooiste klus die ik me kan bedenken, omdat er zo veel mooie muziek is die het verdient om door meer mensen gehoord te worden.”

Contact

Geert van Boxtel arrangeur in Brabant

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.