Vlnr: Frank Adams, Henri Swinkels. Jacqueline Hamelink en Marieke Vromans

Gedeputeerde Henri Swinkels maakte bekend op welke 3 culturele talenten het meest gestemd is de afgelopen maand. Deze 30 werden geselecteerd uit 170 talenten die door de Brabantse kunst – en cultuur sector zijn voorgedragen. Behalve dat zij het gezicht zijn van de campagne, winnen Vromans, Adams en Hamelink ook een bedrag van € 2500.

Frank Adams

Tilburger Frank Adams is artistiek leider/chef dirigent van diverse professionele orkesten. In Tilburg is hij mede initiatiefnemer van het nieuwe kamerorkest. Hij dirigeerde afgelopen jaren in binnen- en buitenland."Deze prijs stelt me in staat om mezelf profileren. Het is een publieksprijs, dus mijn publiek waardeert me genoeg om de moeite te nemen om op me te stemmen. Dat vind ik geweldig. Bovendien heb ik door deze campagne de andere 29 talenten leren kennen, het overgrote deel kende ik nog niet. Dat is toch prachtig!", reageert Adams op de prijs.

Jacqueline Hamelink

Jacqueline Hamelink (Tilburg) is artistiek leider bij Sounding Bodies. Als celliste/performer en maker beweegt ze zich vanuit hedendaags muziektheater, tussen en over de grenzen van muziek, dans, theater en beeldende kunst. Ze is ontzettend blij met de prijs: "Ja, eigenlijk veel blijer dan ik had verwacht. Ik vind iedereen die genomineerd is al geweldig, dus ik had helemaal nergens op gerekend. Ik wil met mijn werk graag mensen gelukkig wil maken en wil ze raken, en blijkbaar zijn er genoeg mensen geweest die dat zo voelen. Daar doe je het voor. Super dat ze ook de moeite hebben genomen om op me te stemmen."

Marieke Vromans

De derde winnaar is Marieke Vromans (Tilburg). Opgeleid als landschapsarchitect en grafisch ontwerper verbindt Marieke beeldende kunst met ontwerp van de openbare ruimte. Marieke: "Ik vind dit wel echt een erkenning. Ik maak mijn werk voor mensen, en dit is een publieksprijs dus dat betekent veel voor mij. Het is belangrijk dat ik mijn visie op de openbare ruimte meer kan uitdragen, en zo'n prijs helpt bij de zichtbaarheid en de bekendheid van mijn werk. Ik ben er dus heel blij mee."

Unieke aanpak

Gedeputeerde Henri Swinkels (Leefbaarheid en Cultuur): “Het eerste thema is talentontwikkeling, omdat we graag zichtbaar willen maken dat de Brabantse aanpak van talentontwikkeling uniek is. We hopen dat heel veel Brabantse talenten en hun werk een stuk bekender worden doordat we ze breed onder de aandacht brengen. Want we hebben geweldige talenten in Brabant.”

Meer informatie over de drie winnaars:

Contact

Winnaars publieksprijs Brabant Cultuur bekend

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.