Peter Glas is benoemd tot landelijk Deltacommissaris. In die rol is hij verantwoordelijk voor het opstellen van het Deltaprogramma dat zich richt op de lange-termijn veiligheid van Nederland en de zoetwatervoorziening. Naast zijn rol als watergraaf van de Dommel was Peter Glas voorzitter van de Noord-Brabantse Waterschapsbond en de Unie van Waterschappen. Daarnaast zet hij zich in nationaal en internationaal verband in voor de waterhuishouding.

Peter Glas

Peter Glas heeft zich ingezet voor tal van thema’s die voor de provincie van belang zijn, onder andere als lid van de Provinciale Raad Volksgezondheid, het Expertteam Agrofood, de landschapstriënnale 2020. Zijn interesse is ook cultureel gericht, getuige zijn inzet voor de stichting Stabat Mater, het ambassadeurschap voor het Internationaal Vocalisten Concours.

Provinciepenning

De provinciepenning is de hoogste onderscheiding die de provincie Noord-Brabant kent. Toekenning houdt tevens het verlenen van het ereburgerschap van Brabant in. De penning en het ereburgerschap van Brabant worden toegekend aan mensen die zich voor de provincie en de Brabantse samenleving verdienstelijk hebben gemaakt. De penning is gemaakt naar een ontwerp van de kunstenaar Niel Steenbergen. Op het midden van de penning staat een jongen, geflankeerd door 4 luiken. De middenstukken hiervan stellen ambachten voor, de zijkanten activiteiten uit het Brabantse leven.

Contact

Provinciepenning en ereburgerschap Brabant voor Peter Glas

Reacties (1)

 1. E van munster
  ‘s-Hertogenbosch 22-12-2018 21:40 uur

  Proficiat met deze zeer wel verdiende eervolle onderscheiding
  Oa door jou houden we droge voeten en een fantastische fauna en flora

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.