De onderscheiding is een persoonlijk blijk van waardering voor mensen die zich verdienstelijk maken voor de Brabantse samenleving. De Commissarispenning werd uitgereikt tijdens een jubilieumvoorstelling in de St.Lambertuskerk in Wouw waar het Weihnachtsoratorium van Bach ten gehore werd gebracht. De uitvoeringen van de passion en nu de jubileumuitvoering van het Weihnachtsoratorium vonden plaats in Wouw omdat de kapel van St. Louis in Oudenbosch gerestaureerd wordt.

Ben Cartens

Ben Cartens neemt afscheid als voorzitter van de stichting Matthäus Passion. Hij was directeur van verschillende Centra voor de Kunsten, o.a. in Roosendaal. Verder is hij bestuurslid van het prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, lid van de provinciale adviescommissie verdeelprogramma cultuur, docent aan het Brabants Conservatorium en betrokken bij tal van andere culturele evenementen en instellingen.

Geert van den Dungen

Geert van den Dungen is dirigent en de afgelopen 25 jaar verantwoordelijk geweest voor de muzikale uitvoering van de Matthäus Passion. Hij stond aan de wieg van het Bachkoor Brabant, het concertkoor Breda, is dirigent en artistiek leider van Kamerkoor Cantecleer en betrokken bij tal van andere koren. Hij geniet nationaal en internationaal aanzien. 

Contact

Commissarispenning voor Ben Cartens en Geert van den Dungen

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.