Het Brabant Outcomes Fund (BOF) is een vorm van resultaatfinanciering, zoals het financieringsmodel van de social impact bonds (SIB's). Publieke en private financiers werken hierin samen om een onderneming kapitaal te verstrekken voor het behalen van resultaten die vooraf zijn afgesproken.

Onschatbare waarde

Gedeputeerde Henri Swinkels: “De wereld een stukje beter maken. Aangenamer, schoner en eerlijker. Dat is wat sociaal ondernemers doen. Zij bedenken slimme, duurzame oplossingen die bijdragen aan de vraagstukken van vandaag en morgen. Zo zorgen zij er bijvoorbeeld voor dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen werken, halen ze eenzame ouderen uit hun isolement en bedenken ze oplossingen voor voedselverspilling. Hun werk is van onschatbare waarde. De waarde van hun maatschappelijke impact is bijna niet in geld uit te drukken. En dat is een probleem, want het is heel belangrijk dat we deze initiatieven opschalen om zo hun impact te vergroten. Alleen zo kunnen we écht bijdragen aan de oplossingen voor de maatschappelijke opgaven waar we samen voor staan.“

Voor opschaling is meestal een investering nodig, maar die wordt verstrekt op basis van financiële indicatoren. Op die manier blijft vaak de totale waarde (sociaal, ecologisch en economisch) van deze ondernemingen onderbelicht. En krijgen de betekenisvolle initiatieven niet de kansen die ze verdienen.

Meer informatie

Het Brabant Outcomes Fund is ontstaan uit het provinciale programma Versterken Sociale Veerkracht, dat stimuleert dat meer mensen delen in en bijdragen aan een goede kwaliteit van leven in Brabant. Meer informatie over het BOF, het aanmeldformulier en de selectieprocedure is vanaf vandaag te vinden op www.brabant.nl/BOF.

Contact

Brabant zoekt sociaal ondernemers voor Outcomes Fund

Reacties (1)

 1. Pieter Vermeer
  22-02-2019 15:01 uur

  Ik ben een sociaal ondernemer en ben benieuwd naar het Outcomes Fund. Stichting DeBroekriem is actief in Eindhoven, Tilburg, Breda en Helmond. We organiseren netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden. We worden middels het OranjeFonds Groeiprogramma gesteund, maar we zijn ook benieuwd naar hetgeen jullie te bieden hebben!

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.