Danseresjes in actie

Voor deze paragraaf is € 500.000 beschikbaar. In 2016 werd voor het eerst geld beschikbaar gesteld voor deze paragraaf, dit is de 2e ronde.

Gedeputeerde Henri Swinkels: "Met deze regeling bieden we starters de mogelijkheid om zich door te ontwikkelen en zo een eigen professionele praktijk op te bouwen. We bieden een regeling met een looptijd van 2 jaar. Daarmee sluiten we aan op de situatie van starters waarvoor een meerjarige periode doorgaans met nog veel onzekerheden is omgeven. Bovendien houden we zo zelf de ruimte om op nieuwe ontwikkelingen en aanwas te reageren."

Toekomstbestendig

De Subsidieregeling Hedendaagse Cultuur kent 3 paragrafen voor de meerjarige (2017-2020) ondersteuning van de culturele professionele basisinfrastructuur. Elk van deze paragrafen heeft een eigen doel; samen zorgen ze voor een stevige infrastructuur binnen de professionele kunsten die zich kenmerkt door een grote landelijke zichtbaarheid, een sterke regionale ontwikkeling én een gegarandeerde aanwas en toekomstbestendigheid.

Paragraaf 3 richt zich op starters en nieuwe aanwas en voorziet in subsidieverlening aan organisaties op het gebied van ontwikkeling, productie en presentatie van professionele kunsten voor de toekomstige infrastructuur.

Ambitie

Swinkels: "Het culturele aanbod in Brabant is divers, groeit en wint aan kwaliteit. De basis is echter nog kwetsbaar. Omdat we een toekomstbestendige culturele sector willen, de ambitie hebben om regionaal, landelijk en internationaal meer zichtbaar te zijn en onze regelingen willen openstellen voor alle vormen van kunst, blijven extra investeringen nodig. Ook van de provincie."

Contact

Brabant steunt startende cultuurmakers

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan reactie laten verwijderen .