Medewerkers van de provincie gaven exclusieve rondleidingen naar de bunker uit de Koude Oorlog en naar de 23ste verdieping met een prachtig uitzicht over Den Bosch. In de Statenzaal en de Bois-le-Duc zaal gaven zij tekst en uitleg over de architect Maaskant, de architectuur, de kunstcollectie en de het werk van Provinciale Staten en de provincie. Ook konden de bezoekers een kijkje nemen in de kamers van de commissaris van de Koning en van Gedeputeerde Staten. 

Over het provinciehuis

Dit markante gebouw verrees in de periode 1963-1971 aan de zuidrand van de stad bij de Pettelaarse Schans. Het is het bekendste werk van architect H.A. Maaskant. Indertijd werd, geheel volgens de tijdgeest, nogal wat kritiek geuit op de zeer markante vorm en de afmetingen van het gebouw. Dit werd gezien als "een belichaming van bestuurlijke macht die niet meer van deze tijd is." De 103 meter hoge toren heeft 23 verdiepingen. Rechts naast de ingang heeft architect Maaskant zijn handtekening in beton achtergelaten. Lees meer over het provinciehuis.

Contact

Provinciehuis druk bezocht tijdens Open Monumentendagen

Reacties (3)

 1. Ed Giezenebrg
  Den Bosch 13-09-2017 16:02 uur

  Er is een nieuwe versie van de video beschikbaar gemaakt. Excuses voor de verstoring.

 2. mw. Wouters
  SCHIJNDEL (Meierijstad) 12-09-2017 18:56 uur

  Jammer dat de video op dit moment (12092017 18.55 uur) niet goed te bekijken is, hakkelig en halverwege begint de video weer van voor af aan.

 3. Piet Poppelier
  Dongen 12-09-2017 09:10 uur

  Samen met mijn echtgenote heb ik op zondag 10 september het Provinciehuis bezocht. Het was voor ons de eerste keer dat wij hier waren en ik moet zeggen: het is voor herhaling vatbaar. Ik ben graag op de hoogte van alle politieke vraagstukken van onze mooie provincie en doe ook mee aan allerlei onderzoeken omtrent verschillende vraagstukken via de sites van de provincie.

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.