Marcel van Bijnen provinciesecretaris/algemeen directeur

Als provinciesecretaris vormt hij de schakel tussen het provinciebestuur en de ambtelijke organisatie en als algemeen directeur stuurt hij het ambtelijke apparaat van de provincie aan. Van Bijnen volgt per 1 december Annemie Burger op.

Het provinciebestuur wil dat de provincie een slankere, flexibele en vitale organisatie wordt die mee kan bewegen met de veranderende maatschappij en met de opgaven van nu en in de toekomst. Onder leiding van de huidige algemeen directeur Annemie Burger is het proces doorlopen om de provinciale organisatie om te vormen tot een meer flexibele netwerkorganisatie die werkt vanuit maatschappelijke opgaven. Voor de sturing van de organisatie is ervoor gekozen om de huidige directie en het management in elkaar te schuiven tot een kleiner directieteam. Als algemeen directeur zal Marcel van Bijnen daarom starten met het aanstellen van een nieuw directieteam dat verder bouwt aan de ontwikkeling van de organisatie die in gang gezet is.

Drechtsteden

Marcel van Bijnen werkt momenteel als algemeen directeur en secretaris van Drechtsteden, een innovatieve samenwerking van de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht die binnenkort wordt uitgebreid met Hardinxveld-Giessendam. Daarvoor was hij onder meer gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Barendrecht en directeur bij de gemeente Zwijndrecht en heeft hij gewerkt bij de Unie van Waterschappen. Marcel van Bijnen woont in Bleskensgraaf, is getrouwd en heeft een dochter.

Reacties (1)

 1. Warris
  Alblasserdam 23-09-2017 22:59 uur

  Brabanders gefeliciteerd met deze manier van een bestuurder!
  Een zeer analytisch en buitengewoon sympathiek persoonlijkheid.

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: Tweede letter van het alfabet?

Reactiespelregels

 • velden die zijn voorzien van een * zijn verplicht;
 • Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn;
 • Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.