Van Alphen ontving de duim tijdens de 3e editie van het Dommeltheater. Gedeputeerde Henri Swinkels: “Paul, we zetten jou op deze mooie dag extra in het zonnetje. Je verdient deze analoge ‘like’ voor je tomeloze inzet voor de cultuur in Boxtel. Omdat het slagen van evenementen als die van vandaag vaak afhangt van mensen als jij. Iemand die dóet - zonder geëerd te willen worden.” 

Lekker clubje

Paul is volkomen verrast met de oorkonde en het beeldje. “Ik wil benadrukken dat we dit doen met een heel team. Hier in Boxtel hebben we een lekker clubje van veel vrijwilligers die hun schouders zetten onder kunst en cultuur. Maar ik dank u hartelijk voor de waardering.” Van Alphen was tot voor anderhalf jaar directeur Sterk in Werk bij de la Salle. Daarnaast is hij al jaren actief als voorzitter van het bestuur van het Dommeltheater en Podium Boxtel én van de Boxtelse harmonie. Alsof dat niet genoeg is, is hij mede-initiator van het overleg Cultuurmakersnetwerk Boxtel en - in samenwerking met Stichting Bockepruik - organisator van de Uitmarkt.

Verbinden

Karin van Leeuwen van theatergroep Orion nomineerde Paul voor de Gouden Duim. “Onvermoeibaar en op een heel aimabele manier weet hij mensen te verbinden. Hij zorgt voor netwerken, vindt subsidies en sponsoren. Alle culturele verenigingen, klein en groot, kunnen bij hem terecht voor inspirerend advies.” Paul: "En 'jammer’, daar doen we niet aan. Iedereen kan zijn eigen rol pakken. Past het niet? Dan passen we het zó aan, dat het wél past. Zo lang je maar enthousiast bent.”

Stapje extra

De provincie reikt elke maand een Gouden Duim uit aan iemand die zich belangeloos inzet voor anderen. “Er gebeuren in Brabant ontzettend veel goede dingen, veel mensen staan echt klaar voor een ander”, aldus Henri Swinkels. “Dat gebeurt op alle terreinen, of het nu cultuur, leefbaarheid, zorg of bijvoorbeeld erfgoed is. Overal zijn mensen bereid een extra stapje te zetten voor elkaar, of voor een bijzonder project voor de samenleving. Dit zijn de Brabanders die zelden op de voorgrond treden, maar onmisbaar zijn voor de gemeenschap. Met de Gouden Duim willen we daarvoor aandacht vragen, en juist deze Brabanders in het zonnetje zetten.”

Contact

Gouden Duim voor Paul van Alphen

Zie ook

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.