De deelnemers vertegenwoordigen 150 miljoen inwoners van plattelandsgemeenten en bestuurders uit heel Europa. Tijdens ERP 2017 bespreken de deelnemers thema’s waar plattelandsgemeenten en kleine kernen mee geconfronteerd worden, zoals water en klimaatadaptatie, krimp en vergrijzing, sociale veerkracht en leegstand op het platteland.

Declaration of Venhorst

Tijdens het driedaagse evenement vergaderen de deelnemers niet alleen, ze wisselen ervaringen uit tijdens excursies in de regio en een breed scala van workshops. Het resultaat van deze dagen in en rond Venhorst landt in het ‘Manifest’ en de ‘Declaration of Venhorst’ dat wordt aangeboden aan het Europees Parlement.

Vrijwilligers

Het ERP 2017 wordt vrijwel volledig georganiseerd door inwoners uit het dorp, die gezamenlijk en geheel vrijwillig de handen uit de mouwen steken. De gasten overnachten bij gastgezinnen in en rond het dorp en worden door vrijwillige chauffeurs van locatie naar locatie gebracht en gehaald. Een bijzonder evenement dus, dat wordt ondersteund door o.a. het ‘Europe for citizens programme’ van de Europese Unie, het Ministerie van Binnenlandse Zaken, de provincie Noord Brabant, Gemeente Boekel en de Gemeente Gemert Bakel. Het initiatief en de organisatie is in handen van de Landelijke en Brabantse Vereniging van Kleine Kernen.

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 1+2=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.