De ontwerp-vergunning voor de aanpassing ligt vanaf vandaag (vrijdag 13 oktober) zes weken ter inzage bij de gemeente Helmond.

Onderzoek

Den Ouden gaat een diepgaand onderzoek verrichten naar maatregelen om de geurhinder in de wijken te verminderen. Het onderzoek richt zich niet alleen op het treffen van maatregelen om het geurniveau in de wijk naar beneden te brengen, bijvoorbeeld door de schoorsteen te verhogen, maar ook op het nemen van maatregelen aan de bron (in de fabriek). Het bedrijf legt de onderzoeksresultaten ter goedkeuring voor aan de provincie en zal de maatregel(en) vervolgens uitvoeren. Daarna zal een onafhankelijke deskundige toetsen of de maatregel(en) in de praktijk ook het gewenste effect heeft/hebben. Zo nodig worden daarna nieuwe aanpassingen doorgevoerd.

Schoorsteen

De directie van Den Ouden benadrukt dat zij graag meewerkt aan het verbeteren van de leefomgeving. Daartoe zijn ook al verschillende acties ondernomen. Het bedrijf heeft toegezegd de schoorsteen te verhogen en door te gaan met het optimaliseren van de luchtreinigingsinstallatie.

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Tweede letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.