De Designprijs wordt vanaf nu iedere 2 jaar toegekend, beurtelings aan een gearriveerd ontwerper en aan een aankomend talent. Aan de Designprijs is een bedrag van € 10.000 verbonden.

“Duurzaamheid gaat niet alleen over materiaalgebruik, maar vooral ook over mensen en het behouden van de kennis en ervaring die voortkomt uit langdurige samenwerking. “, aldus Piet Hein Eek in zijn dankwoord. 

Kind blijven

Commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Brabant Wim van de Donk, sloeg Piet Hein Eek symbolisch tot ridder in de ‘Design orde’ met een zwaard ontworpen door Ted Noten. Eek mag het zwaard behoeden voor 2 jaar en dan wordt het doorgegeven aan de volgende laureaat. Elke keer wordt de naam van de volgende winnaar gegraveerd in de schede van het zwaard. Noten over het zwaard: “Het is de kunst om kind te blijven tijdens het maken, het ontwerpen. Die gedachte heb ik ook in dit ontwerp gelegd; de vorm van het is zwaard gebaseerd op de vorm zoals een klein kind een zwaard maakt van twee latjes”

Visionair

“Piet-Hein Eek: visionair designer, pionier van de circulaire economie. Veel geïmiteerd, maar nooit geëvenaard”, aldus de juryvoorzitter Jan Post. Bekijk ook een filmportret van Piet Hein Eek, gemaakt door Stijn van der Loo ter gelegenheid van de Designprijs.

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 1+2=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.