Met het bereiken van de erfgoeddoelen is dit project – eerder dan gepland – afgerond. 

De provincie kocht het pand in 2014, samen met mede-eigenaar Patrimonium, met het doel de cultuurhistorische betekenis van de vermaarde tapijtfabriek voor Oss zichtbaar te houden. Sindsdien is de kantoorvilla gerestaureerd en zijn in het pand een kantoor en woningen gevestigd.

Met het voltooien van de herbestemming zijn de erfgoeddoelen van de provincie bereikt en kan het aandeel in het pand, twee jaar eerder dan verwacht, worden verkocht. Koper is de heer Kempkens, directeur van Patrimonium BV. De provincie verkocht haar aandeel in het kantoorpand voor een marktconform taxatiebedrag van bijna € 400.000.

Industriële verleden

Het industriële verleden van de tapijtfabriek is op nog twee andere plekken in Oss zichtbaar. Het hoofdkantoor is verbouwd tot hotel de Weverij. Van de fabriek zelf resteert nog een gedeelte van de zaagtandstructuur en de constructie van de sheddaken. Voor dit complex, dat in eigendom is van de gemeente, heeft de provincie binnen de Erfgoedfabriek geld gereserveerd. Over de besteding daarvan vinden nog gesprekken plaats met de gemeente.


 

Contact

Provincie verkoopt aandeel in kantoorvilla Bergoss in Oss

Zie ook

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.