De executoriale veiling van de jachthaven wordt uitgesteld om de veilingvoorwaarden aan te scherpen, zodat alleen integere kopers in aanmerking komen voor een gunning.

De provincie neemt deze stap omdat er aanwijzingen zijn voor mogelijke ongewenste ontwikkelingen. Het saneren van een uit de hand gelopen situatie is ingewikkeld en kostbaar. Met het overnemen van de schuld is € 1,5 miljoen gemoeid. De provincie verwacht dat de opbrengsten van een verkoop voor inkomsten zorgen die het bedrag deels dekken. In welke mate dat het geval zal zijn, is niet te voorspellen.

De overname van de vordering op het failliete Hermenzeil betekent niet dat de provincie Noord-Brabant daarmee eigenaar is. De provincie heeft als hypotheekhouder invloed op de voorwaarden van de verkoop en de vraag of al dan niet tot verkoop wordt overgegaan.

Reacties (1)

 1. Top
  Sint Anthonis 06-11-2017 13:39 uur

  Proficiat provincie. Preventief ingrijpen is makkelijker en (uiteindelijk) goedkoper dan achteraf te moeten corrigeren. Complimenten om op deze manier de regie te pakken. Dit getuigt van lef.

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: Tweede letter van het alfabet?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.