Foto: Wim Hollemans

Donderdag vond de officiële kick-off plaats in het Parktheater in Eindhoven met medewerking van onder andere Bob van Oosterhout (directeur Triple Double), ambassadeur Pieter van den Hoogenband en topwielrenster Marianne Vos. Onder leiding van gastpresentator Peter Heerschop droeg gedeputeerde Henri Swinkels het stokje over aan Michel Reinders, directeur van BrabantSport. Swinkels: “We zoeken verbinding. We willen echt naar buiten, ‘in het veld staan’ en kijken waar bedrijfsleven, onderwijs, overheden en de sport zelf behoefte aan hebben.”

Ambitie

In de afgelopen jaren heeft de provincie op het gebied van sport veel bereikt. “We vinden sport belangrijk omdat het een directe bijdrage levert aan onze ambities om te zorgen dat Brabant bruist, dat talent zich kan ontplooien, dat mensen hier graag willen wonen, bedrijven zich willen vestigen en toeristen hier tijd willen doorbrengen”, stelt gedeputeerde Henri Swinkels (Leefbaarheid en Cultuur). Daarom ligt de komende jaren de nadruk op het verbinden van diverse partijen om samen sport te benutten om te werken aan een sterker Brabant. Hiervoor is het samenwerkingsverband BrabantSport opgericht.

Doelen BrabantSport

BrabantSport richt zich op een aantal doelen: sporten voor mensen met een beperking, talentontwikkeling, innovatie in de sport en het naar Brabant halen van grote sportevenementen. Michel Reinders, directeur Brabant Sport: “ Door de krachten te bundelen bereiken we meer dan ieder voor zich. Hoe mooi zou het zijn als we met de Brabantse steden een WK hockey binnenhalen? Of een WK skateboarden? Dat kan alleen als we samenwerken met de partijen die nu de krachten gebundeld hebben en de samenwerking met onder andere het bedrijfsleven intensiveren.”

Inspireren met sport

BrabantSport is tevreden als ze zo veel mogelijk mensen hebben weten te bereiken en inspireren met sport, stelt Reinders. “ We willen 50.000 mensen met een beperking in beweging krijgen. We willen dat iedere sporter met talent denkt: ik moet in Brabant zijn. We willen dat de Brabantse vrijetijdssector wel vaart bij de evenementen die we binnen halen. En we willen dat Brabanders trots zijn en blijven op hun provincie. Daarvoor moeten we de krachten bundelen: ondernemers, onderwijs, overheid en sportorganisaties.”

Contact

Provincie draagt sportbeleid over aan BrabantSport

Reacties (5)

 1. Webredactie@brabant.nl
  30-11-2017 12:22 uur

  @Jan Stoop: allereerst dank voor uw betroken reactie. Een uitgebreid antwoord hebt u inmiddels per mail ontvangen.
  De opdracht van de provincie aan BrabantSport gaat inderdaad over samenwerken en krachten bundelen. BrabantSport versterkt de samenwerking met de 5 grote steden rond sportevenementen. Deze samenwerking vindt overigens vooral plaats op het niveau van Colleges en ambtelijke ondersteuning.
  Er is gekozen in te zetten op bedrijven. Van de aanwezigen op 9 november was dan ook meer dan 80% ondernemer.
  BrabantSport heeft geconstateerd dat er - met de keuze voor Eindhoven - minder aanmeldingen uit andere grote steden waren en overweegt in de toekomst bijeenkomsten meer te spreiden.

 2. Jan Stoop
  Berkel-Enschot 21-11-2017 16:38 uur

  Gemiste kans! De intentie van de Provincie om samen te werken en krachten te bundelen en dan geen raadsleden/sportwoordvoerders van de fracties van de Brabantse Gemeentes uitnodigen voor bovengenoemde kick-off geeft aan dat deze aftrap is richting eigen goal. Vandaar een gemiste kans.
  Juist de politici binnen de Gemeentes hebben een belangrijke rol hierin. Denk aan verkiezingsprogramma's en de nieuwe coalitieakkoorden die er aan komen waarin sportbeleid kan worden meegenomen.
  Jan Stoop, Raadslid D66 Tilburg, woordvoerder Sport en daarnaast Nationaal Bestuurslid D66 Sport & Bewegen

 3. Webredactie@brabant.nl
  15-11-2017 10:00 uur

  @Thieu: De provincie heeft geen apart seniorenbeleid, maar neemt het belang van ouderen, net als dat van vele andere groepen, integraal mee in het beleid. Elke Brabander, ook de Brabander die ouder is dan 55, wordt meegenomen in al ons beleid, en dus ook ons sportbeleid.

 4. laurens Dingen
  veldhoven 14-11-2017 18:12 uur

  UrbanSportParkEindhoven

  wij zijn klaar voor de volgende stap. heb jij kennis en kun je aan pakken?

  kom maar op

  laurens 0620901447


 5. thieu dollevoet
  Berlicum 14-11-2017 15:02 uur

  Waarom is de doelgroep senioren hierin niet opgenomen?

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.