Van links naar rechts: Harry Verhoeven, commissaris Wim van de Donk, Anna Uitde Haag en Peter-Louis Vrijdag (foto: Angeline Swinkels).

Brabant Bokaal

De Brabant Bokaal is een onderscheiding die het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant jaarlijks toekent aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor de Brabantse cultuur en natuur. De onderscheiding wordt uitgereikt sinds 2008. De laureaten van de Brabant Bokaal hebben zich verenigd in Stichting De Brabantse Hoeders. De hoeders kiezen jaarlijks in samenspraak met het Cultuurfonds een nieuw cultureel project.

Anna Uitde Haag

Voor haar grote verdienste voor het vak van cabaretier in Brabant en Nederland. Haar niet aflatende inzet en aanhoudende stroom van activiteiten om cabaret en kleinkunst op een hoger plan te tillen resulteerde in de hbo-accreditatie van de Koningstheateracademie; de eerste cabaretopleiding in Nederland op hbo-niveau. Bekijk videoportret.

Harry Verhoeven

Voor zijn tomeloze en veelzijdige inzet en ambassadeurschap voor de klassieke ambachten, de ambachtsman en de kunst in het algemeen en voor zijn initiatief en inspirerende inspanningen voor ’t Techniekhuys te Veldhoven in het bijzonder. Bekijk videoportret.

Peter-Louis Vrijdag

Voor zijn inspirerende rol als oprichter van het Nederlands Steendrukmuseum te Valkenswaard, voor zijn bevlogen en tomeloze inzet voor dit museum gedurende vele jaren en voor zijn rol als moderne mecenas. Bekijk videoportret.

Uitreiking

Maandag 13 november heeft Wim van de Donk, commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, de Brabant Bokalen 2017 uitgereikt. Dit gebeurde op een bijzondere locatie: de herbestemde kerk van Sprundel. De keuze voor deze locatie is een opmaat tot de Open Kerken Dag op 26 november, een project van de Brabantse Hoeders. Deze dag is bedoeld om aandacht te vragen voor religieus erfgoed dat de komende jaren leeg komt te staan en waarvoor andere bestemmingen gezocht moeten worden.

Contact

Brabant Bokaal voor Anna Uitde Haag, Harry Verhoeven en Peter-Louis Vrijdag

Zie ook

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.