Daphne van Jaarsveld vindt de stoelen confronterend. Negen jaar geleden verloor zij haar zus Ysabella door een noodlottig verkeersongeval. “Al deze stoelen zijn leeg deze Sinterklaas, deze kerst. Net als de stoel van mijn zusje.”

Eén klap

Nelly Vollebregt beseft hoeveel geluk ze heeft dat er geen stoel tussen staat met háár gegevens. “Voor de rest van mijn leven ben ik immobiel. Een smartphone maakte alles in één klap kapot. Ik wil heel graag laten zien wat de gevolgen zijn van onjuist verkeersgedrag. Ik hoop dat mensen die vandaag deze stoelen zien even stilstaan. Bij de slachtoffers, maar vooral ook bij zichzelf. En dan de afspraak met zichzelf maken: vanaf nú ga ik dat verkeerde gedrag niet meer vertonen.”

Verkeersgedrag

Gedeputeerde Christophe van der Maat vindt het heftig om te zien. “113 stoelen, dat zijn er 113 te veel. We móeten er voor zorgen dat aantal volgend jaar omlaag te brengen. Dat doen we bij de provincie door te werken aan de infrastructuur, handhaving en gedragsbeïnvloeding. Maar liefst 90% van de ongevallen worden veroorzaakt door verkeerd gedrag in het verkeer. Onverantwoord. Want dat gedrag maakt slachtoffers.”

Impact verlies dierbare

Tijdens de herdenking praat Van der Maat met nabestaanden en slachtoffers. “Zij vertellen over de enorme impact van het verlies van een dierbare. Als je dan hier die lege kinderstoel ziet… ik haalde mijn zoontje uit precies zo’n stoel vanochtend. Als jonge vaders en moeders hier langslopen, weet ik zeker dat zij daar ook bij stilstaan. Ik hoop dat ze dan met zichzelf afspreken om op te letten in het verkeer.”
Ook Boaz Adank, wethouder van Breda is onder de indruk. “Je kunt je niet voorstellen wat de impact van een overlijden is op een gezin. Het zal je broer maar zijn, je vader, je moeder of je kind…” 

 

 

Contact

113 lege stoelen voor verkeersslachtoffers

Zie ook

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.