De kunst- en wandelroute won niet alleen de juryprijs, maar ook de publieksprijs. 3.591 van de 10.975 uitgebrachte stemmen gingen naar de inzending van gemeente Hilvarenbeek.
 
Het publiek stemde 2.544 keer op Dorpshuis De Trapkes van de gemeente Rucphen, die daarmee de tweede plaats behaalde. Derde werd De Wingerd van de gemeente Bergeijk met 1.773 stemmen. Natuurbegraafplaats de Hoevens (1.563 stemmen) van de gemeente Alphen-Chaam en Landerij van Tosse (1.503 stemmen) van de gemeente Oss eindigden op de vierde en vijfde plek, van de in totaal 82 inzendingen voor De Brabantse Stijlprijs 2017.
 
“Dit hadden we niet verwacht! Het is vooral een erkenning van al onze vrijwilligers. Andreas Schotel zet Esbeek op de kaart, de route wordt heel erg gewaardeerd door het publiek en daar genieten wij heel erg van”, reageert Piet Verhoeven, voorzitter van de Stichting Vrienden van Andreas Schotel. Ook burgemeester Ryan Palmen van Hilvarenbeek stak zijn trots niet onder stoelen of banken: “Andreas Schotel is een van de initiatieven in Esbeek waar heel veel energie in zit. Ze weten heel veel mensen erbij te betrekken, hun manier van samenwerken is echt inspirerend!”
 
Zij ontvingen de Stijlprijs, een trofee gemaakt door kunstenares Simone van Bakel, uit handen van juryvoorzitter en gedeputeerde Erik van Merrienboer. Hij noemde de hechte samenwerking tussen inwoners en professionals en de ontwerpkwaliteit als doorslaggevende pluspunten: “De combinatie van landschap, natuur en kunstobjecten zijn een lust voor het oog, en geven een boost aan de omgeving op een bijna surrealistische manier. Waar een klein dorp groots in kan zijn! Andreas Schotel verdient een nog veel groter publiek.” De publieksprijs, een cheque ter waarde van 2.500 euro werd uitgereikt door Hermen Vreugdenhil, lid van Provinciale Staten en voorzitter van de statenwerkgroep Omgevingsvisie.
 
45 Brabantse gemeenten dongen, met in totaal 82 projecten, mee naar De Brabantse Stijlprijs 2017. Daarbij ging het om gerealiseerde ruimtelijke initiatieven waarbij niet alleen de gemeente een rol van betekenis heeft gespeeld, maar waarbij vooral de betrokkenheid van inwoners, ondernemers en initiatiefnemers doorslaggevend is geweest. De vijf finalisten die vandaag op het podium stonden geven volgens de jury op uitstekende wijze invulling aan de beoordelingscriteria, zoals maatschappelijke waarde, lef, doorzettingsvermogen en originaliteit.
 
De Brabantse Stijlprijs werd voor het eerst uitgereikt in 2014, toen was het thema de openbare ruimte. In 2014 won het project Zijtaart in de gemeente Veghel De Brabantse Stijlprijs.

Zie ook

Documenten en bestanden (1)

Open Links Sluit Links

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Contacten (1)

Open Links Sluit Links

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Tweede letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.